Ove biljke imaju najbolja antibakterijska i antivirusna svojstva

Ove biljke imaju najbolja antibakterijska i antivirusna svojstva

Ove biljke imaju najbolja antibakterijska i antivirusna svojstva
  • Objavljeno: Nedjelja, 06.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Postoje potpuno prirodni proizvodi s antibakterijskim i antivirusnim svojstvima koji smanjuju rizik od nastanka niza bolesti. Ove biljke biste svakako trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka uzimanja ovih biljaka se svakako posavjetujte s liječnikom.

Cimet

Cimet potiče rad probavnog sustava i poznat je po svojim moćnim antibakterijskim svojstvima. Cimet je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer se odlično slaže s većinom namirnica.

Češnjak

Češnjak je biljka s gotovo najmoćnijim antibakterijskim svojstvima. Učinkovit je u borbi protiv različitih tipova bakterija, a neka istraživanja su pokazala da je učinkovitiji od penicilina.

Brusnice

Većina ljudi zna da brusnice mogu smanjiti rizik od nastanka infekcija urinarnog trakta, ali istraživanja su pokazala i da brusnice imaju odlična antioksidacijska svojstva i smanjuju rizik od nakupljanja plaka u usnoj šupljini.

Đumbir

Brojna istraživanja su pokazala da đumbir ima moćno antibakterijsko i antivirusno svojstvo. Pomaže u prevenciji i ublažavanju simptoma niza bolesti.

Saznajte koje biljek ublažavaju bolove u zglobovima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti