Ove biljke imaju najbolja antibakterijska i antivirusna svojstva
Postoje potpuno prirodni proizvodi s antibakterijskim i antivirusnim svojstvima koji smanjuju rizik od nastanka niza bolesti. Ove biljke biste svakako trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka uzimanja ovih biljaka se svakako posavjetujte s liječnikom.
Cimet
Cimet potiče rad probavnog sustava i poznat je po svojim moćnim antibakterijskim svojstvima. Cimet je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer se odlično slaže s većinom namirnica.
Češnjak
Češnjak je biljka s gotovo najmoćnijim antibakterijskim svojstvima. Učinkovit je u borbi protiv različitih tipova bakterija, a neka istraživanja su pokazala da je učinkovitiji od penicilina.
Brusnice
Većina ljudi zna da brusnice mogu smanjiti rizik od nastanka infekcija urinarnog trakta, ali istraživanja su pokazala i da brusnice imaju odlična antioksidacijska svojstva i smanjuju rizik od nakupljanja plaka u usnoj šupljini.
Đumbir
Brojna istraživanja su pokazala da đumbir ima moćno antibakterijsko i antivirusno svojstvo. Pomaže u prevenciji i ublažavanju simptoma niza bolesti.
Saznajte koje biljek ublažavaju bolove u zglobovima.
-
Recept dana
Zapečeni tost sa šunkom, jajetom i sirom
20 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Rotkohl ili pirjani "njemački"...
1:30h12345