Ove namirnice uklanjaju nadutost!

Ove namirnice uklanjaju nadutost!

Ove namirnice uklanjaju nadutost!
  • Objavljeno: Srijeda, 22.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nadutost je problem do kojega dolazi kada se višak zraka nakupi u probavnom sustavu. Jedan od načina da se riješite nadutosti jest da otkrijete njezin primarni uzrok, a najčešći je nepravilna prehrana. Da biste se oslobodili nadutosti svakako povećajte unos namirnica za koje su istraživanja pokazala da poboljšavaju zdravlje probavnog sustava.

Ananas

Ananas je odličan izvor bromelaina, enzima koji potiče razgradnju proteina i ublažava upalu u tijelu. Osima ananasa, stručnjaci savjetuju da povećate unos banana koje su odličan izvor kalija i potiču eliminaciju viška vode iz tijela.

Đumbir

Nadutost je često posljedica prekomjernog unosa začinjene hrane, mliječnih proizvoda i kemijskih aditiva koji uzrokuju upalu unutar probavnog sustava. Da biste ublažili upalu, svakako povećajte unos protuupalnih namirnica, a jedna od njih je đumbir.

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Jogurt

Mliječni proizvodi mogu uzrokovati nadutost. Ipak, jogurt vam može pomoći u ublažavanju nadutosti jer sadrži dobre bakterije koje potiču rad probavnog sustava i apsorpciju hranjivih tvari.

Zobene pahuljice

Jako su dobar izvor vlakana koji smanjuju rizik od nastanka zatvora. Redovitim unosom zobenih pahuljica ćete potaknuti rad probave i smanjiti rizik od nastanka nadutosti. Ako niste ljubitelj zobenih pahuljica, povećajte unos krušaka, jagoda i jabuka.

Saznajte zašto trebate doručkovati zobene pahuljice!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti