Najbolja hrana za ravan trbuh

Najbolja hrana za ravan trbuh

Najbolja hrana za ravan trbuh
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nezdrava prehrana može uzrokovati nakupljanje zraka i vode u probavnom sustavu. To može uzrokovati nadutost, zatvor, plinove i bolove na području abdomena. Donosimo vam namirnice koje su najbolje za prevenciju i ublažavanje nadutosti.

Menta

Istraživanja su pokazala da menta uravnotežuje crijevnu floru, potiče mršavljenje i može smanjiti rizik od nastanka kroničnih probavnih smetnji. Menta je odlična za ublažavanje grčeva na području abdomena, umiruje probavni sustav i olakšava prolazak hrane.

Provjerite zašto ne vidite rezultate trbušnjaka!

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice su odlične za prevenciju i ublažavanje zatvora, nadutosti i bolova na području abdomena. Odličan su izvor topivih vlakana, a dosadašnja istraživanja su pokazala da su jedan od najboljih izbora za doručak jer pomažu kontrolirati apetit tijekom cijeloga dana.

Saznajte kako uništavate zobene pahuljice!

Peršin

Peršin ima blago diuretsko djelovanje i potiče oslobađanje viška tekućine iz tijela, a istovremeno tijelo opskrbljuje vitaminom K i C. Peršin je odličan izbor jer ga je lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Isprobajte kratki trening za ravan trbuh!

Komorač

Komorač se već stoljećima koristi za ublažavanje plinova i nadutosti. Ubrzava prolazak hrane kroz probavni sustav i potiče proizvodnju žuči koja razgrađuje hranu. Komorač je dobar izvor niacina, kalcija, željeza, magnezija, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, folne kiseline, kalija i mangana.

Provjerite kako možete smanjiti trbuh u tjedan dana!

Banana

Banane su jako dobar izvor kalija koji pomaže u eliminaciju viška vode i soli iz tijela. Osim kalija, banane su jako dobar izvor vitamina B6, a u njihovom sastavu pronalazimo i dijetalna vlakna, vitamin C i mangan.

Isprobajte najbolje savjete za smanjenje trbuha!

Jogurt

Kada razina bakterija u probavnom sustavu nije uravnotežena, povećava se rizik od nastanka nadutosti. Probiotici mogu pomoći, a jogurt je jedan od najboljih izvora. Odaberite jogurt sa živim kulturama i izbjegavajte jogurte koji sadrže šećer i zamjene za šećer.

Provjerite kako imati seksi trbuh bez trbušnjaka!

Voda

Možda vam se ne čini logičnim da povećate unos vode kada imate problema s nadutosti, ali bolja hidratacija znači da će tijelo početi oslobađati višak vode. Kada tijelu nedostaje vode, povećava se razina soli koja potiče tijelo na zadržavanje vode koju ste unijeli. Osim vode možete piti i biljne čajeve, a zeleni čaj je uvijek dobar izbor.

Provjerite zašto vam trbuh nije ravan!

Đumbir

Ako osjećate probavne smetnje i probleme, pojedite malo đumbira ili napravite čaj od đumbira. Đumbir potiče rad probavnog sustava i opušta mišiće probavnog sustava. Čaj od đumbira je najbolji izbor jer ujedno i hidratizira.

Pročitajte što trebate znati o mišićima trbuha.

Kokosova vodica

Kokosova vodica je odličan izvor kalija i potiče oslobađanje viška tekućine iz tijela. Kokosova vodica je dobar izvor vitamina C, riboflavina i kalcija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, magnezija i mangana.

Pročitajte deset pravila za ravan trbuh.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije