Prvo mršavljenje a onda beba

Prvo mršavljenje a onda beba

Prvo mršavljenje a onda beba
  • Objavljeno: Subota, 12.07.2008.
  • Broj pregleda: 646
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

To je otkriće novog istraživanja koje je dr. Ghiyath Shayeb s britanskog Sveučilišta ?Aberdeen? predstavila Europskom društvu za reprodukciju i embriologiju.

Istraživači su analizirali sjemenu tekućinu prikupljenu od 5316 muškaraca koji su sa svojim partnerima posjećivali Centar za reprodukciju spomenutog sveučilišta.

Otkrili su da muškarci koji imaju viši indeks tjelesne mase (BMI) imaju manji volumen sjemene tekućine i veći udjel abnormalnih spermija. Dr. Shayeb je komentirala: ?Osjećali smo da debljina muškarca može pridonijeti problemima za začeće, posebno zbog toga što se zna da je to važan čimbenik rizika za začeće kod žena.

?Naše otkriće je prilično neovisno od bilo kakvih drugih čimbenika i čini se da pokazuje kako bi muškarci koji pokušavaju imati dijete sa svojom partnericom prvo trebali pokušati postići idealnu tjelesnu masu,? rekla je dr. Shaveb.

Mada razlog za taj učinak još nije poznat, stručnjaci smatraju da bi to moglo biti zbog drugačijih razina hormona kod debelih muškaraca, pregrijavanju testisa zbog prekomjerne debljine, ili izranog utjecaja loših životnih navika i prehrane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti