Sastojak crnog grožđa u kontroli dijabetesa
Novo istraživanje provedeno na University of Texas pokazuje kako sastojak crnog grožđa po imenu resveratrol može pomoći pri normalizaciji razine inzulina u krvi.
Znanstvenici napominju kako su njihova testiranja provedena na životinjama uz primjenu velikih doza resveratrola te da nema dokaza kako konzumacija crnog grožđa ili vina može imati sličan učinak na zdravlje dijabetičara.
Po mišljenju istraživača, resveratrol dovodi do aktivacije proteina sirtuina u mozgu što uzrokuje reakciju poput one povezane s iznimnim ograničavanjem unosa kalorija u organizam.
Već su ranije studije pokazale kako resveratrol može dovesti do povećanja očekivanog životnog vijeka niza životinjskih vrsta, a znanstvenici vjeruju da je uzrok tome također djelovanje sirtuina.
Rezultate novog istraživanja je objavio stručni časopis Endocrinology.0
-
Recept dana
Juneći gulaš s mahunama
1:30h12345 -
Recept tjedna
Salata s kozicama
15 min12345 -
Recept mjeseca
Rotkohl ili pirjani "njemački"...
1:30h12345