Začini s antikancerogenim djelovanjem
Ovi začini se mogu koristiti za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma, prevenciju niza bolesti i ublažavanje simptoma različitih medicinskih stanja. Prije početka svakodnevne konzumacije ovih začina se svakako posavjetujte s liječnikom.
Đumbir
Stoljećima se koristi za liječenje različitih tegoba, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đumbira može ublažiti probavne tegobe i simptome kemoterapije.
Ružmarin
Ružmarin je mediteranski začin koji potiče detoksikaciju i pomaže u ublažavanju probavnih tegoba, naročito zatvora i nadutosti. Ako imate problema s kontrolom apetita, stručnjaci preporučuju da počnete svakodnevno piti čaj od ružmarina.
Kurkuma
Kurkuma ima odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva. Istraživanja su pokazala da kurkuma može pomoći u prevenciji raka debelog crijeva, prostate, dojke i kože. Nekoliko istraživanja je pokazalo da kurkuma može povećati vjerojatnost uspješnog liječenja različitih vrsta raka.
Ljute papričice
One sadrže kapsaicin, spoj koji pomaže u ublažavanju bolova. Kapsaicin se može nanositi površinski na kožu, ali s njime trebate biti vrlo pažljivi. Ljute papričice mogu uzrokovati opekotine i nadraženost kože.
Češnjak
Češnjak je odličan izvor arginina, oligosaharida, flavonoida i selena. Znanstvenici su ustanovili da češnjak smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, naročito raka želuca, debelog crijeva, jednjaka i gušterače. Češnjak potiče oslobađanje toksina iz tijela, jača imunološki sustav i pomaže u regulaciji krvnog tlaka.
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345