Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Začini s antikancerogenim djelovanjem

Začini s antikancerogenim djelovanjem

Začini s antikancerogenim djelovanjem
  • Objavljeno: Utorak, 30.06.2015.
  • Broj pregleda: 887
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovi začini se mogu koristiti za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma, prevenciju niza bolesti i ublažavanje simptoma različitih medicinskih stanja. Prije početka svakodnevne konzumacije ovih začina se svakako posavjetujte s liječnikom.

Đumbir

Stoljećima se koristi za liječenje različitih tegoba, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đumbira može ublažiti probavne tegobe i simptome kemoterapije.

Ružmarin

Ružmarin je mediteranski začin koji potiče detoksikaciju i pomaže u ublažavanju probavnih tegoba, naročito zatvora i nadutosti. Ako imate problema s kontrolom apetita, stručnjaci preporučuju da počnete svakodnevno piti čaj od ružmarina.

Kurkuma

Kurkuma ima odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva. Istraživanja su pokazala da kurkuma može pomoći u prevenciji raka debelog crijeva, prostate, dojke i kože. Nekoliko istraživanja je pokazalo da kurkuma može povećati vjerojatnost uspješnog liječenja različitih vrsta raka.

Ljute papričice

One sadrže kapsaicin, spoj koji pomaže u ublažavanju bolova. Kapsaicin se može nanositi površinski na kožu, ali s njime trebate biti vrlo pažljivi. Ljute papričice mogu uzrokovati opekotine i nadraženost kože.

Češnjak

Češnjak je odličan izvor arginina, oligosaharida, flavonoida i selena. Znanstvenici su ustanovili da češnjak smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, naročito raka želuca, debelog crijeva, jednjaka i gušterače. Češnjak potiče oslobađanje toksina iz tijela, jača imunološki sustav i pomaže u regulaciji krvnog tlaka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti