Začini s antikancerogenim djelovanjem

Začini s antikancerogenim djelovanjem

Začini s antikancerogenim djelovanjem
  • Objavljeno: Utorak, 30.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ovi začini se mogu koristiti za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma, prevenciju niza bolesti i ublažavanje simptoma različitih medicinskih stanja. Prije početka svakodnevne konzumacije ovih začina se svakako posavjetujte s liječnikom.

Đumbir

Stoljećima se koristi za liječenje različitih tegoba, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đumbira može ublažiti probavne tegobe i simptome kemoterapije.

Ružmarin

Ružmarin je mediteranski začin koji potiče detoksikaciju i pomaže u ublažavanju probavnih tegoba, naročito zatvora i nadutosti. Ako imate problema s kontrolom apetita, stručnjaci preporučuju da počnete svakodnevno piti čaj od ružmarina.

Kurkuma

Kurkuma ima odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva. Istraživanja su pokazala da kurkuma može pomoći u prevenciji raka debelog crijeva, prostate, dojke i kože. Nekoliko istraživanja je pokazalo da kurkuma može povećati vjerojatnost uspješnog liječenja različitih vrsta raka.

Ljute papričice

One sadrže kapsaicin, spoj koji pomaže u ublažavanju bolova. Kapsaicin se može nanositi površinski na kožu, ali s njime trebate biti vrlo pažljivi. Ljute papričice mogu uzrokovati opekotine i nadraženost kože.

Češnjak

Češnjak je odličan izvor arginina, oligosaharida, flavonoida i selena. Znanstvenici su ustanovili da češnjak smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, naročito raka želuca, debelog crijeva, jednjaka i gušterače. Češnjak potiče oslobađanje toksina iz tijela, jača imunološki sustav i pomaže u regulaciji krvnog tlaka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti