Zaustavite starenje ovim jednostavnim trikovima!

Zaustavite starenje ovim jednostavnim trikovima!

Zaustavite starenje ovim jednostavnim trikovima!
  • Objavljeno: Utorak, 27.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Provodite vrijeme sa prijateljima

Prijatelji su dobri za dušu. Vrijeme koje provodite sa prijateljima i aktivnosti koje obavljate u društvu, više će utjecati na vaš životni vijek nego vrijeme provedeno s partnerom (ako ga imate), gdje živite ili u kakvoj okolini radite .

Učiniti nešto kreativno

Upustite se u kreativan rad. Bit ćete sretniji, misli će vam se razbistriti i povećat ćete kvalitetu života. Ako trebate ideju čime se baviti, pustite mašti na volju. Možda su pjevanje, crtanje i slikanje vaši skriveni talenti ili vam je mjesto na pozornici. Sada je vrijeme da zabljesnete u punom sjaju.

Zaustavljanje starenje ovim pozitivnim promjenama!

Manje šminke

Istraživanja pokazuju da većina žena ne zna procijeniti količinu šminke koja im je potrebna, osobito kada žele biti privlačne. Previše šminke vas može postarati ili može izgledati kao da pokušavate sakriti svoju dob.

Vježbajte

Ne morate upisivati neki sport. Dovoljan je rad u vrtu ili brže hodanje po kvartu. Tjedno izdvojite 2 i pol sata za aktivnosti koje će pogodovati vašem srcu. Uz aerobne vježbe, ubacite nekoliko vježbi za jačanje mišića kao što su sklekovi ili čučnjevi. Osim što ćete se bolje osjećati, svakako ćete i bolje izgledati. Vježbanje pomaže spriječiti dijabetes, visoki krvni tlak i bolesti srca. Imate li zdravstvenih problema, prije početka vježbanja se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Zaštitite kožu od sunca

Preplanulost vas, nažalost, neće pomladiti. Sunčeve ultraljubičaste zrake uzrokuju više od 90% oštećenja na koži, što uključuje i nastanak bora, ulegnuća i druge kožne nepravilnosti. Zaštita od sunca sprječava nastanak raka kože.

Pripremite smoothie koji usporava starenje!

Naučite nešto novo

Nedostaje vam uzbuđenja? Naučite novu vještinu. Odaberite vještinu koja uključuje tijelo, te na taj način naučite nešto novo i postanete tjelesno aktivniji. Ples je odličan primjer jer vam osim aktivnosti omogućava i druženje s drugim ljudima.

Četkica, konac i ispiranje

Ako redovito ne održavate higijenu usne šupljine, zubi mogu postati žuti, a mogu se razviti i bolesti desni. Bolest desni se često povezuje s bolestima srca, moždanim udarom, čak i rakom gušterače.

Izbjegavajte pušenje

Pušenje uzrokuje bore jer sužava krvne žile i ograničava dolazak krvi u gornji sloj kože. Pušenje također uzrokuje rak, bolesti srca i plućne bolesti.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti