Znanstvenici poručuju: „Čaj iz mikrovalne je najbolji čaj!“

Znanstvenici poručuju: „Čaj iz mikrovalne je najbolji čaj!“

Znanstvenici poručuju: „Čaj iz mikrovalne je najbolji čaj!“
  • Objavljeno: Subota, 22.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dugo se raspravljalo o tome koja je tajna savršenog čaja, koji je najzdraviji i koji ima najfiniji okus. Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji od liječnika koji se specijalizirao za otkrivanje dodatnih vrijednosti na prirodnim proizvodima. U istraživanju su korišteni zeleni i crni čaj, a otkriveno je da se pripremom čaja u mikrovalnoj, aktivira 80% kofeina, teanina i polifenola. Osim toga, utvrđeno je da se ovom metodom može pripremiti najukusniji čaj.

Isprobajte čaj koji čisti jetru i jača imunitet!

Priprema čaja iz mikrovalne

  • Stavite toplu vodu u šalicu s čajnom vrečicom.
  • Zagrijte mikrovalnu na 30 sekundi, na srednjoj temperaturi.
  • Ostavite 1 minutu da čaj odradi svoje.

Teanin je bitna aminokiselina, koje pospješuje opuštanje. Polifenoli su antioksidansi vezani za prevenciju degenerativnih bolesti, a možemo ih pronaći i u tamnoj čokoladi. Kofein djeluje kao stimulans, diuretik, blagi laksativ, a može ublažiti i glavobolju. Osim toga, pojačava lučenje hormona gušterače, sprječava stvaranje bubrežnih kamenaca, stimulira rad srca i lučenje želučane kiseline. Također pozitivno djeluje na umor i pojačava koncentraciju.

Saznajte koji čajevi su najbolji za zdravlje!

Unatoč tome što postoje broji dokazi i mitovi o štetnosti mikrovalne pećnice, piće i hrana kuhani u mikrovalnoj, imaju istu hranjivu vrijednost kao i hrana spravljena u konvencionalnoj pećnici. Glavna razlika između te dvije metode kuhanja jest što mikrovalna energija prodire dublje u hranu i smanjuje vrijeme potrebno za prodiranje topline u namirnicu, zbog čega smanjuje ukupno vrijeme kuhanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti