Znanstvenici poručuju: „Čaj iz mikrovalne je najbolji čaj!“
Dugo se raspravljalo o tome koja je tajna savršenog čaja, koji je najzdraviji i koji ima najfiniji okus. Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji od liječnika koji se specijalizirao za otkrivanje dodatnih vrijednosti na prirodnim proizvodima. U istraživanju su korišteni zeleni i crni čaj, a otkriveno je da se pripremom čaja u mikrovalnoj, aktivira 80% kofeina, teanina i polifenola. Osim toga, utvrđeno je da se ovom metodom može pripremiti najukusniji čaj.
Isprobajte čaj koji čisti jetru i jača imunitet!
Priprema čaja iz mikrovalne
- Stavite toplu vodu u šalicu s čajnom vrečicom.
- Zagrijte mikrovalnu na 30 sekundi, na srednjoj temperaturi.
- Ostavite 1 minutu da čaj odradi svoje.
Teanin je bitna aminokiselina, koje pospješuje opuštanje. Polifenoli su antioksidansi vezani za prevenciju degenerativnih bolesti, a možemo ih pronaći i u tamnoj čokoladi. Kofein djeluje kao stimulans, diuretik, blagi laksativ, a može ublažiti i glavobolju. Osim toga, pojačava lučenje hormona gušterače, sprječava stvaranje bubrežnih kamenaca, stimulira rad srca i lučenje želučane kiseline. Također pozitivno djeluje na umor i pojačava koncentraciju.
Saznajte koji čajevi su najbolji za zdravlje!
Unatoč tome što postoje broji dokazi i mitovi o štetnosti mikrovalne pećnice, piće i hrana kuhani u mikrovalnoj, imaju istu hranjivu vrijednost kao i hrana spravljena u konvencionalnoj pećnici. Glavna razlika između te dvije metode kuhanja jest što mikrovalna energija prodire dublje u hranu i smanjuje vrijeme potrebno za prodiranje topline u namirnicu, zbog čega smanjuje ukupno vrijeme kuhanja.
-
Recept dana
Juneći gulaš s mahunama
1:30h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Rotkohl ili pirjani "njemački"...
1:30h12345