Aromaterapija: parna inhalacija

Aromaterapija: parna inhalacija

Aromaterapija: parna inhalacija
  • Objavljeno: Utorak, 20.01.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mirisni savjeti za inhalaciju

Zima je vrijeme kada možete uživati u svim aromaterapijskim metodama - toplim aromakupkama, prirodnoj kozmetici za zimsku njegu kože iz kućne radinosti, kapljici eteričnog ulja u aromalampici, opuštajućoj aromamasaži, parnoj inhalaciji...

Parnu inhalaciju najčešće koristimo kod prehlade i začepljenog nosa na način da zagrijemo vodu - kad voda prokuha, maknemo ju s vatre i kapnemo u vodu 1 kap eteričnog ulja, nagnemo se nad vodu i inhaliramo. Zatim dodamo još jednu kap i ponovimo postupak, pa još jednu i tako skroz do 7 kapi.

Pri ovoj vrsti inhalacije NE POKRIVAMO SE RUČNIKOM.

Aromaterapija je vrlo ugodna, nježna i suptilna kao i sve njezine metode pa tako i parna inhalacija - osim što je korisna za zdravlje i ljepotu, ugodna je za primjenu.

Zanimljivo je da na gotovo identičan način možemo napariti lice prije no što primjenimo masku za njegu ili čišćenje lica - pore će se otvoriti a korisni sastojci i eterična ulja iz maske će se bolje apsorbirati.

Evo nekoliko mirisnih savjeta za inhalaciju:

Prehlada - kod prehlade koristite na gore opisan način eterično ulje eukaliptusa globulusa i čajevca. Možete naizmjence kapati najprije kap eukaliptusa, pa kap čajevca i tako do 7 kapi ukupno.

Prehlada - djeca - za djecu umjesto eukaliptusa globulus koristite mirtu kemotip 1,8 cineol i eukaliptus radiatu. Kod djece predškolske dobi koristite naizmjence ova dva ulja do 4 kapi a kod starijih možete do 7.

Ideja plus: možete predložiti djetetu da uz Vaš nadzor ukapava eterično ulje u vodu.

Parenje lica - prije no što započnete s parenjem, očistite lice. Dodajte kapljicu prave lavande, zatim kap geranija pa tako naizmjence do 7. Nakon toga aplicirajte masku za njegu ili čišćenje lica, ovisno o potrebi kože. Toplina i vlaga će poboljšati apsorpciju hranjivih i korisnih sastojaka iz maske.

Dok parite lice ili otvarate dišne puteve, oči moraju biti zatvorene. Uživajte u ljekovitim isparavanjima eteričnih ulja, zima je pravo vrijeme za to.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije