Sami izradite božićne ukrase od recikliranog materijala!

Sami izradite božićne ukrase od recikliranog materijala!

Sami izradite božićne ukrase od recikliranog materijala!
  • Objavljeno: Petak, 14.12.2018.
  • Broj pregleda: 1.546
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Pixabay

Kategorija: Božić

Božić je pred vratima, a još morate kupiti poklone, ispeći kolače i ukrastiti bor. I vjerojatno nećete previše štedjeti jer je Božić jednom u godini pa svi nekako potroše i više nego što planiraju.

Da biste izbjegli neplanirane troškove, donosimo 11 inovativnih ideja za ukrašavanje pomoću recikliranih materijala tako da ćete uštedjeti novac i razbiti začarani krug konzumerizma.

Kuglice od kartona

Stari karton i čestitke možete ponovno iskoristiti i napraviti impresivne božićne vijence i ukrase. Sve što morate napraviti je izrezati staru čestitku u dva kruga, svaki preklopiti i zalijepiti stražnje strane presavinutih polovica. U sredinu zalijepite komadić špage ili konca kako biste ih mogli objesiti. Možete ih objesiti na bor, girlandu, ulazna vrata ili na neko drugo mjesto, a možete dodati i lampice da upotpunite dojam.

Reciklirana girlanda (vijenac od umjetnog zelenila)

Ovaj projekt je vrlo jednostavan jer se radi o osvježavanju već postojeće girlande. Možete koristiti stari papir, novine, časopise, karton ili stare čestitke. Izrežite oblik trokuta, zvona ili drugi oblik po želji i zalijepite na uzicu. Ukras objesite iznad vrata, prozora ili na zid.

Ukrasi od stare tipkovnice

Koristeći staru tipkovnicu, koju više ne trebate, možete napraviti originalne ukrase, a potrebno je samo malo kreativnosti. Povadite tipke sa slovima i složite riječi po želji. Slova zalijepite vrućim ljepilom i gotove ukrase postavite na stol, vrata ili uz pomoć konca objesite na bor.

Sob od plutenih čepova

Za izradu ovog simpatičnog ukrasa trebate samo 2 plutena čepa i 8 grančica veličine 4 cm. Postavite čepove vodoravno jedan iznad drugog i spojite ih na jednom kraju s grančicom. Gornji čep okrenite u suprotnu stranu, kako biste napravili oblik nalik stepenici. Zabodite 4 grančice kao noge, jednu za rep i preostale dvije kao rogove i za tren imate jednostavan, a efektan ukras.

Svjetleće staklenke

Za početak očistite staklenku. S vanjske strane zalijepite željeni motiv od papira. Zatim posprejajte staklenku u zlatnu, bijelu ili srebrnu boju i odlijepite motiv. Unutar staklenke postavite svijeću ili ju napunite led lampicama.

Snjegović od boce jogurta

Skupite i očistite bijele boce jogurta. Od tkanine ili papira napravite šal i izrežite nos u obliku mrkve. Crnim flomasterom nacrtajte oči i usta i zalijepite papirnate dodatke. Prazne boce možete napuniti raznim bombonima i čokoladicama.

Ukrasi od pregorjelih žarulja

Dotrajale žarulje mogu biti odličan božićni ukras. Premažite ih ljepilom i uvaljajte u šljokice, zavežite komadić špage ili debljeg konca i objesite na božićno drvce.

Vijenac od plutenih čepova

Osim sobova, od plutenih čepova možete napraviti i vijenac. Potrebni su vam samo čepovi, vruće ljepilo i bazni vijenac od stiropora. Čepove možete obojiti u zelenu boju, a nekoliko komada mogu biti i u crvenoj i bijeloj boji da dobijete šareni, božićni vijenac.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije