Izradite božićne ukrase od stvari koje već imate kod kuće

Izradite božićne ukrase od stvari koje već imate kod kuće

Izradite božićne ukrase od stvari koje već imate kod kuće
  • Objavljeno: Utorak, 07.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Božić

Već smo u za mnoge najljepšem mjesecu u godini, advent je počeo, grad je okićen, a ukrašavaju se i domovi. Osim toga, morat ćete kupiti poklone, ispeći kolače i ukrasiti bor i vjerojatno nećete previše štedjeti jer je Božić jednom u godini pa svi nekako potroše i više nego što planiraju.

Da biste izbjegli neplanirane troškove, donosimo vam 7 inovativnih ideja za ukrašavanje pomoću recikliranih materijala, tako da ćete uštedjeti novac i razbiti začarani krug konzumerizma. Najbolje od svega je to što ove predmete već imate kod kuće!

Ukrašene staklenke

Za početak očistite staklenku i dobro posušite. S vanjske strane zalijepite željeni motiv od papira, ali nemojte previše učvrstiti, najbolje bi bilo školsko ljepilo u stiku. Zatim posprejajte staklenku u zlatnu, srebrnu ili bijelu boju. Pročekajte da se ohladi pa pažljivo odlijepite motiv. Možete staklenke ostaviti prozirne i polijepiti oblike od kolaž papira. Unutar staklenke postavite svijeću, napunite led lampicama ili dodajte omiljene slatkiše.

Sob od plutenih čepova

Za izradu ovog simpatičnog ukrasa trebate samo 2 plutena čepa i 8 grančica veličine cca 4 cm. Postavite čepove vodoravno jedan iznad drugog i spojite ih na jednom kraju s grančicom. Gornji čep okrenite u suprotnu stranu, kako biste napravili oblik nalik stepenici. Zabodite 4 grančice kao noge, jednu za rep i preostale dvije kao rogove i za tren imate jednostavan, a efektan ukras. Crvenim lakom za nokte napravite nos, crnim oči i probijte rupu za konac.

Kuglice od kartona ili papira

Stari karton i čestitke možete ponovno iskoristiti i napraviti impresivne božićne vijence i ukrase. Sve što morate napraviti je izrezati staru čestitku u dva kruga, svaki preklopiti i zalijepiti stražnje strane presavinutih polovica. Možete ih izrezati u zanimljive oblike. U sredinu zalijepite komadić špage ili konca kako biste ih mogli objesiti. Možete ih objesiti na bor, girlandu, ulazna vrata ili na neko drugo mjesto, a možete dodati i lampice da upotpunite dojam.

Reciklirana girlanda (vijenac od umjetnog zelenila)

Ovaj projekt je vrlo jednostavan jer se radi o osvježavanju već postojeće girlande. Možete koristiti stari papir, novine, časopise, karton ili stare čestitke. Izrežite oblik trokuta, zvona ili drugi oblik po želji i zalijepite na uzicu. Ukras objesite iznad vrata, prozora ili na zid.

Ukrasi od starih žarulja

Dotrajale žarulje mogu biti odličan božićni ukras. Premažite ih ljepilom i uvaljajte u šljokice, zaljepite kolaž papir ili dodajte komadiće ukrasne žive. Na vrhu zalijepite komadić špage ili debljeg konca i objesite na božićno drvce.

Snjegović od boce jogurta

Skupite i očistite bijele boce jogurta. Od tkanine ili papira napravite šal i izrežite nos u obliku mrkve. Crnim flomasterom nacrtajte oči i usta i zalijepite papirnate dodatke. Prazne boce možete napuniti raznim bombonima i čokoladicama.

Vijenac od stare tkanine

Od stare tkanine, koja vam je višak, možete napraviti vijenac za ulazna vrata. Potrebne su vam stare majice, marame ili bilo koji drugi odjevni komad, vruće ljepilo i bazni vijenac od stiropora ili drvenih grana. Izrežite tkaninu na trake debljine 3 cm i dužine 20-ak cm. Tkaninu zavežite u čvorove pa zalijepite vrućim lijepilom ili zavežite oko baze vijenca. Na dno stavite mašnu od satena ili baršuna.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije