Tjedni horoskop od 16. do 23. 5. 2016.

Tjedni horoskop od 16. do 23. 5. 2016.

Tjedni horoskop od 16. do 23. 5. 2016.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Horoskop

Vedri i brzi Blizanci

Marljivi Mjesec u Djevici revno kreće na posao u ponedjeljak ujutro i negdje oko podneva počinje gubiti kompas. Malo toga uspijeva do večeri, a negdje predvečer već je i frustriran. Srećom tada već Mjesec ulazi u društvenu leptiricu Vagu pa počinjemo disati jer nebo je već neko vrijeme bez kisika.

Ovaj tjedan ulazi i Sunce u Blizance i bitno mijenja motivacijske interese. Biku je to materija, a vedri i brzi Blizanac voli raditi tri stvari odjednom, mijenja interese, u neprestanom je pokretu mentalno i fizički. Živahnost se opet vraća jer za neke je ovo statično bikovsko vrijeme bilo ipak previše.

Koncem tjedna i Merkur prestaje retrogradno kretanje i postaje stacionaran, no do prvog tjedna lipnja ne izlazi iz sjene, tako da smo nakon 6. lipnja opet živahni, a i sve oko nas postaje "normalno".

Nije vrijeme za nove početke

Pun Mjesec u Strijelcu nekima će donijeti sasvim dovoljno događanja za ovaj tjedan. Prepirke mogu ozbiljno eskalirati. Pun Mjesec nije vrijeme za početke, nije ni retrogradni Mars kao ni retrogradni Merkur. Ovo je vrijeme redizajniranja, remiksiranja, revizije projekta, plana, misli, odluka. I dalje smo maksimalno oprezni.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Saturn se vraća u kvadrat s Neptunom. Saturn - posljedice, Neputun - karma. Kako izbjeći negativne posljedice? Tako da se uhvatimo Jupitera i njegove dubinske, detaljne analize. Neptun je tu da nas obmane, anestezira i da po tko zna koji put promašimo poantu. Nije stvar samo kritike, iako na neki način i je, sigurno je stvar objektivnosti. Ovaj aspekt je loš za podilaženje samom sebi, loš ako smo skloni okrivljavati druge, loš ako u svakom događaju ne vidimo vlastitu odgovornost.

Pomoć velikog Jupitera

Ako imate očajan posao, nad kojim i dalje očajavate i ne primijetite "kvaku" u vlastitom karakteru zašto se to događa. Ako ste izašli iz loše veze u kojoj ste partnera smatrali narcisoidnim i još uvijek o tome raspredate na isti način. Možda se trebate pitati kako ste sudjelovali u tome?

Neptun se najviše voli igrati skrivača. A Saturn i on su dvije sukobljene strane koje se prepiru na dva nepoznata jezika o pravdi i pravu, a nijedan ne poznaje zakone i pravila onog drugog. Zato Jupiter u Djevici još uvijek ovaj tjedan blista u velikom trigonu. Djevica čisti, Jupiter podržava.

Važno je znati da je mijenjanje smjera u životu sada najteži izbor. Novi početak, podizanje na noge, neizvjesna budućnost. Strah od novog početka. Sve to čini čovjeka nervoznim, sklonim oplakivanju sebe, uvjeravanju sebe da smo u pravu jer nam je potrebno da barem mi o sebi dobro mislimo. Što i je. Potrebno je. No pjevate li pjesmu "ja sam super", a iznutra se raspadate, velika je vjerojatnost da ste upali u Neptunovu klopku iz koje se ne ide lako van.

Živjeti bolje za sebe

Saturn u Strijelcu nosi istinski puno krivnje i voli je prikazati većom nego što je. Provjerite odakle krivnja? Jeste li doista krivi? Ili jednostavno ne poznajete sebe, situaciju, okolnosti? Dopustite si živjeti sretni, oslobođeni tereta prošlosti. Pluton rovari i dalje po njoj, a Mars stiže u Škorpiona da završi nedovršeno.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Katkad su samo duboka tišina i razmišljanje potrebni da otpustimo nešto što nam se godinama činilo nemogućim. Da shvatimo da smo u pogrešnom filmu. Da živimo ono što ne želimo. I da to što ne želimo živimo loše za druge i za sebe. Za sve to je potreban samo trenutak.

Ne odajte se porocima nezdravog samoljublja, pokažite Jupiteru i Saturnu svoj trud, pokažite da ste odradili svoje, shvatili i svoje pogreške i svoje mane, prihvatili odgovornost jer svaka interakcija ima dva pola i dvije strane, radite s predanošću i trudom na vlastitoj nutrini. Nitko neće biti ljut na nas ako poželimo živjeti bolje za sebe.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije