Tjedni horoskop od 25. 4. do 2. 5. 2016.

Tjedni horoskop od 25. 4. do 2. 5. 2016.

Tjedni horoskop od 25. 4. do 2. 5. 2016.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Horoskop

Samo bez panike

Prije nego što počnemo s tjednom prognozom, nekoliko riječi o retrogradnosti. Opći je stav zapadnih astrologa da je retrogradni planet u nepovoljnom položaju. Kreće se unatrag, tako da se može očekivati da će ono čime taj planet upravlja ići manje glatko.

Pa ipak, prema iskustvu, retrogradnost (osim Merkura možda, ali o tome malo kasnije) zapravo je nevjerojatno korisna. Marsu ne škodi malo korisne introspekcije djelovanja, Jupiteru da malo smanji doživljaj, Saturnu da zastane i razmisli o stvarima prije nego što upali buldožer, a Pluton, budimo iskreni, malo njegova hoda unatrag zvuči sigurnije za sve nas.

Merkur se okreće retrogradno u četvrtak, a pridružuje se spomenutim planetima koji se već kreću unatrag. To je prilično rijetka situacija i nije viđena desetak godina. Jedna napomena za paranoične: Jeste li umrli prije deset godina? Niste, pa ne paničarite ni sada. S druge strane, može biti nezgodnih situacija, ali ne treba očekivati smak svijeta. Kao i obično, on ako i dođe, neće biti s očitom najavom.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Mudra i mirna introspekcija

Retrogradni Merkur i dalje nosi uobičajeno upozorenje da komunikacija svih vrsta i kratka putovanja postaju klimava i nepredvidljiva. Ipak, više nego bilo što drugo, između četvrtka 28. travnja i utorka 10. svibnja (kada Jupiter ponovo kreće direktno), poželjno je staviti naglasak na mirnu introspekciju. Samo naprijed, bacite se na razmišljanje. Pravo odlučivanja imate i dalje u ovom razdoblju, no za dobru odluku treba uzeti sve vrijeme ovog svijeta i mirno i dobro promisliti.

U skladu sa svim nebeskim signalima "nastavite s oprezom", Venera ulazi u Bika u petak. Dok je u Ovnu uživala pucajući na bojnom polju ljubavi u punoj ratnoj spremi, bikovska Venera više voli biti sita, ležati, dobro izgledati i čekati da joj stvari same dođu. Bez obzira na vaš pristup Venerinim stvarima, vaša ljubavna igra može se jako poboljšati odaberete li spor i odmjeren pristup.

A sad - ljubav i zabava!

Venera u Biku stvara ugodne uvjete za vikend, s uglavnom pozitivnim izgledima. Ako volite vesele i vrckave društvene zabave, u petak će vam Mjesec u Vodenjaku biti od koristi, ako ste više mekan i sentimentalan tip, nedjelju po vašem ukusu donosi Mjesec u Ribama jer Sunce u sekstilu s Neptunom čini da romantika i emocije nesmetano teku.

U subotu? Romantični izgledi i dalje dobri, ali je Mjesec u praznom hodu, tako da svoje napore ulažite radije u već postojeću situaciju nego u neku novu. U svakom slučaju, samo se prisjetite: uz sporost i odmjerenost ne može se uvijek pobijediti u utrci, ali se sigurno može izbjeći sudar.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Nema žurbe. Bik ne voli tu riječ

Ako ljubav nije vaša okupacija, Venera u Biku donosi malo više hrane nego inače, malo veću želju za termama, jasno izražava svoju potrebu za onim što nju zadovoljava, a s Merkurom u Biku i dalje cijeni lijep i blag pristup svemu. Kod nje je sve “pomalo”, kako bi rekli Dalmatinci. Nema žurbe. Bik ne voli tu riječ.

Post it tjedna: uzmite sve vrijeme ovog svijeta za promišljanje o onome što vam je važno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije