Japansko iscrtavanje obrva: otkrivamo sve što morate znati

Japansko iscrtavanje obrva: otkrivamo sve što morate znati

Japansko iscrtavanje obrva: otkrivamo sve što morate znati
 • Objavljeno: Petak, 15.03.2019.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Rijetke su sretnice koje su zadovoljne izgledom svojih obrva, a iza gotovo svakih savršenih obrva stoji pravilna njega i oblikovanje. Porastom popularnosti dominantnijih obrva posljednjih godina na tržištu su se pojavile i razne metode oblikovanja obrva.

Jedna od najpoznatijih je metoda japanskog iscrtavanja obrva. Zato smo kontaktirali stručnjakinje iz popularnog zagrebačkog walk-in salona Vikler i ruž kako bismo doznali sve detalje o ovoj metodi.

Riječ je o metodi polutrajnog makeupa tijekom koje se posebno oblikovanim nožićem iscrtavaju dlačice kako bi se popunili dijelovi obrva koji nedostaju. Rezultat je toliko prirodan da se razlika između prirodno savršene i iscrtane obrve gotovo i ne primjećuje.

Razlog tome, ističu iz salona, je što se svaka dlačica iscrtava upravo tamo gdje nedostaje. Sama prednost tretmana je trajnost jer se obrve ne mogu izbrisati kao što je to slučaj s klasičnim makeupom.

''Kod klasičnog bojanja obrva bojimo samo postojeće dlačice te rezultat traje do 3 tjedna. Kod japanskog iscrtavanja obrva korigiramo cjelokupni oblik obrva, pa samim time i izgled lica'' - objašnjavaju iz salona.

Kako izgleda postupak japanskog iscrtavanja obrva?

Prije tretmana s klijenticom se obavljaju konzultacije na kojima se provjeravaju informacije poput osjetljivosti kože i kožnih bolesti.

Cijeli postupak traje oko 90 minuta, podijeljen je u nekoliko koraka:

 1. Uklanjanje šminke, čišćenje kože i dezinfekcija
 2. Iscrtavanje oblika olovkom, mjerenje šestarom i ravnalom, te određivanje idealnog oblika tehnikom zlatnog reza.
 3. Čupanje viška dlačica pincetom ili koncem.
 4. Nanos anestetika.
 5. Iscrtavanje prvog dijela, odnosno kostura obrve nožićem.
 6. Ponovni nanos anestetika, te nastavak popunjavanja obrva rezovima do planirane gustoće i zadovoljavajuće pigmentacije.
 7. Nanos i umasiravanje boje preko obrva. Ispiranje boje hladnom vodom nakon 20 minuta.
 8. Nanos kreme i fiksatora.

Trajnost rezultata japanskog iscrtavanja obrva je oko godinu dana. Koliko često treba ponavljati postupak iscrtavanja obrva naravno ovisi i o tipu kože. Masnija koža, kao i mlađa obično brže gube pigmentaciju od suhe kože i starije zbog brzine regeneracije i obnavljanja stanica kože.

Tretman japanskog iscrtavanja obrva trebale bi izbjegavati trudnice i dojilje, dijabetičari i hematološki bolesnici. Također, ne preporučuje se tretman raditi ljeti zbog pojačanog izlaganja suncu.

Japansko iscrtavanje obrva nakon tretmana

Kako bi obrve nakon iscrtavanja što duže bile postojane važna je pravilna njega nakon tretmana. Prvih nekoliko dana obrve je potrebno mazati kremom za zacjeljivanje kože, te ih čistiti blazinicom i vodom svakih nekoliko sati.

Prvih mjesec dana trebalo bi izbjegavati kupanje u bazenu i moru, a izlaganje suncu i sunčanje u solariju trebalo bi izbjegavati tijekom prva dva mjeseca. Osim toga ne preporučuje se korištenje agresivnih losiona i krema na bazi kiselina, te agresivnih tretmana na području obrva.

Vezani sadržaj:

Najnovije

Najčitanije