Micelarna voda: zablude u koje ne smijete vjerovati!

Micelarna voda: zablude u koje ne smijete vjerovati!

Micelarna voda: zablude u koje ne smijete vjerovati!
  • Objavljeno: Utorak, 25.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Micelarna voda je apsolutni hit posljednjih godina u beauty svijetu, a omiljena je čak i među dermatolozima i kozmetičarima. Iako micelarna voda ima svoje brojne pobornike, još uvijek postoje oni koji ju ne koriste, jer nisu sasvim upoznati sa svim prednostima micelarne vode i vjeruju u brojne mitove koji kruže o tom proizvodu.

Zato smo provjerili koja su to 3 najčešća mita o micelarnoj vodi, u koje definitivno ne trebate vjerovati.

1. Micelarna voda služi samo za skidanje šminke

Jedna od čestih zabluda vezanih uz micelarnu vodu je da ju nije potrebno koristiti ako ne nosimo šminku. Ovakvo je mišljenje u potpunosti pogrešno, jer učinkovito uklanjanje šminke je samo jedan od načina korištenja ovog proizvoda.

Micelarna voda skida sve nečistoće s lica i višak sebuma, a ne samo šminku, stoga je idealna kao prvi korak u čišćenju lica koji će pripremiti kožu za ostatak rutine. Također, micelarna voda nije rezervirana samo za korištenje navečer, već je poželjno ujutro prijeći preko lica blazinicom koja je natopljena micelarnom vodom jer ćemo tako skinuti nečistoće koje su se na licu nakupile tijekom noći, kao što su znoj i višak sebuma.

2. Micelarna voda ima loš sastav

Kao i kod svakog kozmetičkog proizvoda, djelovanje micelarne vode ovisi o njezinom sastavu. Prema tome, neki proizvodi zaista mogu isušiti, oštetiti i iritirati kožu lica. Zato je važno odabrati onaj proizvod koji sadrži dermatološki provjerene sastojke koji će odgovarati našem tipu kože lica.

Odličan primjer su Mixa micelarne vode koje poštuju pH vrijednost kože i ne sadrže alkohol, zbog čega neće narušiti njezinu barijeru, isušiti je i uzrokovati osjećaj zatezanja, već kožu čine zdravijom.

3. Micelarnu vodu mogu koristiti samo osobe s normalnim tipom kože

Još jedna od čestih zabluda jest da micelarna voda odgovara samo normalnoj koži lica, a nikako masnoj ili suhoj koži. To je možda ranije i bilo pravilo, kada na tržištu nisu bile prisutne micelarne vode s različitim funkcijama kao što je to slučaj u današnje vrijeme. Micelarnu vodu mogu koristiti sve osobe, bez obzira na tip kože, jer postoje micelarne vode koje odgovaraju upravo određenom tipu kože.

U Mixa liniji možemo pronaći čak 5 različitih vrsta micelarnih voda koje sadrže farmaceutsku formulaciju, a svaka od njih je obogaćena i posebnim sastojkom prilagođenim određenom tipu kože.

Mixa Anti-Dryness micelarna voda je idealna za suhu i dehidriranu kožu. Obogaćena je glicerinom, zbog čega hidratizira, osvježava i njeguje lice bez isušivanja i osjećaja zatezanja.

Za mješovitu i masnu kožu lica namijenjena je Mixa Anti-Imperfection micelarna voda. Njezina formula obogaćena cinkom uklanja nečistoće, matira kožu te vidljivo umanjuje pore i sebum. Osim toga, vraća svježinu i mekoću umornoj koži izloženoj zagađenju.

Mixa Optimal Tolerance je stvorena za osjetljivu kožu lica zahvaljujući formuli obogaćenoj pantenolom. U jednom potezu skida šminku i nečistoće, pritom umiruje osjetljivu kožu ostavljajući je mekom, bez osjećaja isušivanja i ljepljivosti.

Za kožu sklonu iritacijama namijenjena je Mixa Anti-Irritations micelarna voda. Njezina je formulacija obogaćena alantoinom, zbog čega smanjuje pojavu crvenila, iritacije te osjećaj gorenja i peckanja na koži.

Inovacija u liniji Mixa micelarnih voda je Mixa Very Pure, jedna od najnježnijih micelarnih voda za osjetljivu kožu bez alkohola i parfema. Lako i nježno skida šminku u nečistoće, vračajući koži osjećaj mekoće, a pogodna je čak i za upotrebu kod beba jer ne iritira kožu.

Sve micelarne vode iz Mixe su hipoalergenske, ne sadrže parfeme, alkohol i parabene, a njihova medicinska formulacija je dermatološki testirana zbog čega će odgovarati čak i najosjetljivijoj koži.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije