Noćne kreme vs. dnevne kreme

Noćne kreme vs. dnevne kreme

Noćne kreme vs. dnevne kreme
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.04.2011.
  • Broj pregleda: 5.818
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Koja je razlika između kreme za noć i kreme za dan? Saznajte razloge korištenja obje kreme za lijep ten.

Neki možda misle da je korištenje iste kreme za dan i noć savršeno rješenje za uštedu. Međutim stručnjaci upozoravaju da to nije isto.
Svaka krema je stvorena određenom formulom, dizajnirana u skladu s ulogom koju ima u očuvanju ljepote. Zato prije odlaska u trgovinu saznajmo više o razlici između krema za noć i krema za dan.

Kreme za noć

Noćne kreme imaju ulogu u oporavku i vlaženju oštećene kože. Shodno tome proizvođači su ih učinili otpornijima i bogatijima hranjivim sastojcima kao što su alfa hidroksi kiseline, retinol i vitamin C.

Dokazano je da naša koža može reagirati različito na dnevnu i noćnu kremu s obzirom na dob dana. Zato se preporuča izbjegavanje kreme za dan prije spavanja.

Glavni razlog za to je da tokom noći nećemo trebati više zaštitu od sunca. Osim toga, to će se pokazati štetnim jer će blokirati glavne sastojke krema za noć, pa će naša koža biti osjetljiva na svjetlo i sunce.

Tijekom noći koža se usredotočuje na oporavak i hidratizaciju i zato je noćna krema usredotočena na te funkcije.

Jačanjem zaštitnog sloja kože će učiniti čuda na dugi rok za naše pore. Međutim, kada se primjenjuje tijekom dana može stvoriti dojam masne kože.

Noćne kreme su obično gušće i „teže" od dnevnih krema. U skladu sa svojom težom strukturom one pružaju efikasan utjecaj na hidratizaciju tijekom noći.

Zato nemojte paničariti ako imate dojam da nanosite masnu masku na lice. Uskoro ćete primijetiti da koža apsorbira više hranjivih sastojaka kada spavate nego tijekom dana.

Kreme za dan

Kreme za dan imaju funkciju da štite kožu od štetnih čimbenika tokom dana. Osim toga njihova uloga je da hidratiziraju i blokiraju UV zračenje, kao i visoka onečišćenja. Antioksidativni sastojci i UV zaštita štite kožu od svakodnevnog stresa.

Naša koža ima različite funkcije danju i noću. Danju se čini da ulaže više energije za zaštitu od stresa i drugih štetnih čimbenika. Zato će dnevna krema dodati posebnu energiju za naš ten. To će povećat elastičnost i otpornost.

Visokokvalitetna krema za dan ima lakšu strukturu što omogućava porama da dišu pravilno. Uvijek potražite kremu s osnovnim sastojcima protiv starenja, koji će dodatno hidratizirati kožu. Poželjno je da odaberete kremu koja može usporiti proces starenja i hidratizira, kako bi imali svježiji izgled cijeli dan.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije