Otkrijte kako izgubiti 5 posto tjelesne masnoće u 10 dana

Otkrijte kako izgubiti 5 posto tjelesne masnoće u 10 dana

Otkrijte kako izgubiti 5 posto tjelesne masnoće u 10 dana
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.10.2015.
  • Broj pregleda: 824
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ova se dijeta bazira na kratkim, ali teškim i intenzivnim vježbama, pijenju velikih količina čaja i vode, izbacivanju šećera iz prehrane te uzimanju raznih dodataka.

Svi koji se bore s viškom kilograma žele se dovesti u formu u što kraćem roku, a to je često neizvedivo. Ipak, čini se kako i nije baš, važno je samo raditi prave korake u pravo vrijeme - i razmišljati poput profesionalnog sportaša. Osobni trener Nicholas Polo ima 12 savjeta za gubitak pet posto tjelesne težine u samo deset dana.

1. Pijte zeleni ili čaj od ginsenga

Profesionalni body builderi pijenje čaja su usvojili kao dnevnu rutinu. Iako se brojne vrste povezuju sa sagorijevanjem masnoća u tijelu, ginseng se pokazuje kao najučinkovitiji jer smanjuje nadutost i odličan je za ravan trbuh. Osim toga, regulira razinu šećera u krvi i vrlo je ukusan, piše Daily Mail.

2. Idite na dijetu nakon menstruacije

Hormonalne promjene, nadutost i grčevi u trbuhu, ali i drastično opadanje željeza u krvi tijekom mjesečnice ženama otežava gubitak kilograma, a pogotovo ako to žele postići u deset dana. Zato je najbolje započeti s programom po završetku ciklusa. Ne mogu si svi priuštiti osobnog trenera, ali istina je da ništa nije učinkovitije od vježbe jedan na jedan pa nije loše pronaći partnera za trening.

3. Vježbajte na najvišoj razini izdržljivosti

Poznato kao trening izdržljivosti, preporučuje se izvoditi vježbe s utezima na najvišoj razini izdržljivosti, odnosno, maksimalnoj težini onoliko ponavljanja koliko vam tijelo dopušta. Nakon toga, smanjuje se težina bez pauze i nastavlja se vježba do sljedećeg osjećanja umora. Najbolje je ovakvu vježbu rasporediti u tri do četiri seta, ali ključ je u tome da utezi moraju biti toliko teški da ih je nemoguće podići više od šest puta u jednom setu.

4. Ne trošite energiju na kardio-vježbe

Dobro je i njih uključiti u trening mršavljenja, ali nipošto ne dulje od 20 minuta, jer, osim što sagorijevaju masti, troše i mišiće pa je učinak slabiji. Starenjem se gubi oko pet posto mišićne mase svakoga desetljeća života, a izgradnja mišića je najvažnija za uspješan gubitak kilograma. Bolje je energiju uložiti u dizanje utega nego u trčanje na traci.

5. Vježbajte kratko, ali intenzivno

Budući da ovaj trening podrazumijeva vježbanje svih deset dana, preporučuje se intenzivno raditi ne više od 20 minuta u komadu kako bi se izbjeglo "predoziranje". Tajna je u kratkom, ali intenzivnom treningu, koji je najbolje rasporediti prema mišićnim skupinama. Dakle, jedan dan vježbajte noge i trbušnjake, drugi dan prsa i tricepse, treći leđa i bicepse...

6. Dižite teško

Ispitivanje vlastitih granica u vježbanju najbolji je način da se istope masnoće. Što teži utezi, to bolji rezultat. Bez brige, nećete za deset dana izgledati kao Arnold Schwarzenegger jer za to biste trebali još "malo" teže dizati i kroz "malo" dulji period.

7. Izbacite šećer iz prehrane

Iako su masti ono što želite izgubiti, ironično, ne deblja masna hrana, već šećeri i ugljikohidrati. Zato izbacite kruh, brašno, žitarice koje sadrže gluten, rižu i rajčicu. Za doručak slobodno jedite jaja sa slaninom, losos ili škampe za ručak te govedinu sa cvjetačom za večeru. Samo pazite da večerate barem dva sata prije spavanja. Ograničite izbor voća tijekom ovih deset dana na avokado, grejp, marelice i bobičasto voće jer sve ostalo sadrži mnogo šećera.

8. Klonite se alkohola

Većina popijenog alkohola pretvara se u primarno gorivo koje tijelo uzima za energiju, što znači da se sva hrana taloži ondje gdje ne treba. Više od dva pića na dan zaustavljaju metabolizam na tri dana, što je potpuno nedopustivo tijekom desetodnevne dijete.

9. Fotografirajte se prije i poslije

Pratite napredak fotografijama, mjerenjima i testovima - to daje motivaciju i nevjerojatnu emocionalnu satisfakciju. Osim dizanja ega, praćenje učinka preporučuje se iz čiste ideje da se vide konkretni dokazi i eventualno da poticaj za nastavak (ako u deset dana ne izgubite sav višak).

10. Pijte dovoljno vode

Svi se slažu kako je voda veoma važna za gubitak kilograma i izgradnju mišića, ali premalo se njih toga stvarno pridržava. Ako imate malu potrebu za vodom, zavarajte se tako da napunite dvolitrenu bocu ujutro i stavite si u cilj iskapiti je do kraja dana. Tako ćete moći kontrolirati koliko točno vode pijete.

11. Uzimajte dodatke prehrani

Naravno da je najbolje i najzdravije dobivati vitamine i minerale iz hrane, ali ako želite brze rezultate, morat ćete posegnuti za "dopingom". Proteinski šejkovi i kreatin važni su za svaki trening jer podjednako tope masti i grade mišiće, ali i ovdje je važno birati one s manje šećera. Također valja paziti na to da tijelo opskrbite s dovoljno omega-3 masnih kiselina i vlakana.

12. Planirajte svaki korak

Ne kaže se uzalud da je uspjeh rezultat pomnog planiranja. Rekordan gubitak kilograma znači da treba izvući maksimalan rezultat u malo vremena, a tu nema mjesta za pogreške. Ako idete na desetodnevnu dijetu, gledajte da za to vrijeme nemate dogovorene poslovne večere ili slavlja. Planirajte unaprijed svaki obrok, ali to ne znači da ne smijete izaći iz kuće tijekom tih deset dana.

Najnovije

Najčitanije