Najbolje dijete za skidanje kilograma!

Najbolje dijete za skidanje kilograma!

Najbolje dijete za skidanje kilograma!
  • Objavljeno: Srijeda, 03.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dijeta klinike Mayo

Svrha dijete klinike Mayo je pomoći vam da izgubite prekomjernu težinu i da vam ponudi način prehrane u kojemu možete uživati ​​cijeli život. Dijeta će vas naučiti kako odabrati zdravu hranu i razviti zdrave životne navike, tako da možete održati zdravu težinu cijeli život. Dijeta klinike Mayo tvrdi da stvara zdrave promjene u prehrani uz tjelovježbu, a može smanjiti rizik od zdravstvenih problema povezanih s debljinom, kao što su dijabetes, bolesti srca, visok krvni tlak i apneja.

Više o Dijeti klinike Mayo pročitajte ovdje.

Weight Watchers dijeta

Popularnu Weight Watchers dijetu ili nadziranje težine 60-tih godina prošlog stoljeća osmislila je pretila kućanica Jean Nidetch iz New Yorka.

Ovo je više program prehrane osmišljen kako bi vam pomogao naučiti kako jesti zdravije i zauvijek izgubiti kilograme. Sljedeći plan bodovanja možete očekivati ​​da ćete izgubiti do 2 kilograma tjedno. Istraživanja su pokazala da postepeno mršavljenje dovodi do dugoročnog uspjeha.

Više o Weight Watchers dijeti pročitajte ovdje.

Biggest loser dijeta

Jedite niskokalorične namirnice poput voća, povrća i proteina, dodajte program tjelovježbe i imate Biggest Loser dijetu. Sve osnove koje nutricionisti preporučuju za dugoročno, učinkovito mršavljenje, smanjenje unosa kalorija, više tjelovježbe, izbjegavanje šećera i pijenje više vode su dio programa.

Trbali biste birati cjelovito zrnje koje je što manje rafinirano, unositi 2 grama vlakna po obroku kruha i 5 grama vlakna po obroku žitarica, s ne više od 5 grama šećera. Izvori proteina uključuju krto meso ili ribu, vegetarijanske proteine ili niskomasne mliječne proizvode. Razina dopuštenih kalorija određuje veličinu porcija i opcije proteina.

Više o Biggest loser dijeti pročitajte ovdje.

Flexitarian dijeta

Ovo je više način života nego dijeta, jer vam plan pomaže steći nove životne navike. Umjesto da proglasi neku hranu dobrom, a neku lošom, ili da vas tjera da brojite kalorije, ili važete hranu, plan vam pokazuje kako jesti zdravije uz izbacivanje životinjskih proteina, traženje novih izvora proteina, i konzumaciju više voća, povrća i žitarica kroz doručak, ručak, večeru i dva međuobroka.

Flexitarian dijeta tjera vas da jedete viša povrća, voća i žitarica, a manje mesa, što bi trebao svako raditi. No nemojte misli da trebate skroz izbacit meso, nikakva hrana se ne eliminira, pa budite sigurni da ćete i dalje uživati u hamburgerima ili omiljenom roštilju.

Više o Flexitarian dijeti pročitajte ovdje.

DASH dijeta

Ova dijeta je dijeta starog kova. Napravljena je devedesetih i prošla je test vremena. Dijeta je osmišljenja radi smanjivanja krvnog tlaka kroz realistične promjene. Bazirana je na zdravom zrnju, voću i povrću, malo masti, nemasnim mliječnim proizvodima, bezmasnom mesu, orasima i sjemenkama. Ovaj plan je kompletan, zdrav i realističan. Ima znanstvene dokaze i kreiran je kao rezultat uspješnog istraživanja, što je rijetko. Plan pomaže kod implementacije zdravog načina života, smanjenja visokog tlaka i gubitka kilograma.

Više o DASH dijeti pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije