Sami brzo izbijelite zube!

Sami brzo izbijelite zube!

Sami brzo izbijelite zube!
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.06.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Možemo se složiti da žuti zubi nisu privlačni, bez obzira na to koliko su pravilni ili zdravi. Izbjeljivanje zubi može trajati tjednima, ali rijetki su ti koji si mogu priuštiti toliko viška vremena.

Donosimo vam brze načine izbjeljivanja zubi koje preporučuju stručnjaci, ali i najčešće uzročnike tamnih mrlja na zubima, a neki od njih će vas sigurno iznenaditi.

Votka

To je odličan način rješavanja neugodnog zadaha, votka ubija bakterije koje uzrokuju loš zadah, samo se prije konzumiranja uvjerite da ne sadrži šećere koji će vaš dah učiniti gorim. I nemojte pretjerivati s ovakvim izbjeljivanjem zubi!

Crveni ruž s plavim podtonovima

Izaberite crveni ruž s plavim podtonovima jer će vaši zubi odmah izgledati bjelje. Šminka s plavim podtonovima neutralizira žutu i narančastu boju, što vrijedi i za vaše zube. S druge strane, svijetli ruževi s narančastim tonovima će zube učiniti još žućima.

Bronzer

On će vam pružiti veći kontrast između kože i zubi, zbog čega će zubi izgledati bjelje. Prilikom odabiranja bronzera, vodite računa o tome da bude matirani, a nanesite ga u obliku broja 3 - na sljepoočnice, jagodice i bradu.

Premažite zube vazelinom

Možda vam ovo zvuči odvratno, ali vazelin uistinu može zaštititi zube od mrlja. Nanesite tanak sloj vazelina na zube i on će spriječiti hranu i piće da oštete bjelinu vaših zubi. Istina, može se činiti malo čudnim, ali na taj način ona kava svakoga jutra neće ostaviti dugotrajne mrlje na zubima.

Jagode

Stomatolozi često kažu kako zube treba prati nakon svakog jela, ali nekada to jednostavno nije moguće. Nakon jela pojedite jagode kao desert jer sadrže visoku razinu folne kiseline, koja prirodno polira i čisti zube. Jagode možete usitniti, dodati sodu bikarbonu, dobro promiješati i koristiti tijekom četkanja zubi.

Uz vino jedite sir

Svi znamo faktore koji uzrokuju mrlje na zubima (sokovi, kava, crno vino). No, jeste li znali da bijelo vino može uzrokovati više mrlja nego crno vino? Bijela vina su kiselija od crnog, što oštećuje kalcij  koji štiti vaše zube, zbog čega su oni podložniji tamnim mrljama. Idući put uz vino jedite sir jer će on stvoriti zaštitni sloj na zubima i spriječiti eroziju uzrokovanu kiselošću vina.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije