Shag frizura je uvijek u modi, otkrivamo što sve morate znati o njoj

Shag frizura je uvijek u modi, otkrivamo što sve morate znati o njoj

Shag frizura je uvijek u modi, otkrivamo što sve morate znati o njoj
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.03.2019.
  • Broj pregleda: 2.773
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Pixabay

Dolazak toplijih dana pravo je vrijeme za promjenu frizure. Kosa je nakon zime često oštećena i ispucalih vrhova, stoga ju ne bi bilo loše osvježiti šišanjem.

Shag ili shaggy frizura posljednjih je godina doživjela svoj veliki povratak. Riječ je o modernom šišanju s elegantnim zaokretom koje pomiče frizuru na višu razinu.

O tome kakvoj kosi i obliku lica pristaje, te kako održavati ovu frizuru objasnila nam je Katica Topčić, vlasnica poznatog hair & beauty salona Fabula de Forma.

Radi se o načinu šišanja za koji se koriste i specijalne škare sa zavinutom oštricom, kako bismo dobili nevjerojatne slojeve na finoj, gustoj, kovrčavoj ili ravnoj kosi. Kod tanke kose potiče izniman volumen, a kod kovrčave umiruje neposlušne kovrče.

Shag frizura se može raditi na svakom tipu kose i na svakoj dužini. Potrebno je pristupiti s oprezom kod oblika lica, zbog puno slojeva u kosi oko krune glave može doći do naglašavanja neželjenih oblika lica.

Kod okruglog oblika ili kockastog oblika lica važno je da kosa bude duža kako bi izdužila lice. Kod duguljastog oblika dužina doseže nešto iznad vrata a slojevi uz lice vizualno prošire oblik.

Održavanje shag frizure

Frizura je vrlo rock'n'roll, ležerna, messy i vizualno upečatljiva bez previše namještanja. Nakon pranja je na kosu potrebno nanijeti proizvod za styling, ovisno o tipu kose, te ostaviti da se osuši na zraku. Zatim, ističe Topčić, kosu malo protresemo rukama i pomoću voska ili kreme za kosu naglasimo vrhove što frizuri daje karakterističan izgled.

Naravno, idealna je za feniranje. Pritom od korijena treba podignuti volumen, a na vrhovima zagladiti. Jennifer Aniston u Prijateljima je nosila shag frizuru, ponekad kraću a ponekad dužu varijantu.

Shaggy je idealna za sve one koji ne odlaze često kod frizera, već ju je dealno osvježiti svakih dva do tri mjeseca.

Vezani sadržaj:

Najnovije

Najčitanije