Vitamini za mlađi izgled kože

Vitamini za mlađi izgled kože

Vitamini za mlađi izgled kože
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Možda jedete voće i povrće. Možda čak pijete vitamine svaki dan. Ipak, vaša njega kože još uvijek treba uključivati blagodati vitamina. Istraživanje pokazuje da su te hranjive tvari neophodne za sprečavanje i usporavanje mnogih znakova starenja. Dobro uravnotežena prehrana je važna, jer zdrava hrana pomaže održati kožu podatnom i mladom. Ali činjenica je da tijelo donosi samo određeni postotak vitamina za kožu, bez obzira koliko ih unesete u organizam.

Vitamin A: najbolji borac protiv godina

Možete ga pronaći u OTC losionima, kremama za noć (retinol) i proizvodima na recept.

Dokazano smanjuje bore i zaglađuje kožu. Postoji više od 700 objavljenih studija o retinolima i svatko tko želi mlađu kožu treba koristiti barem jedan.

Nanesite retinol noću jer sunčeva svjetlost deaktivira većinu oblika vitamina A. OTC proizvodi su najbolji za početnike, jer sadrže retinol koji se polako pretvara u retinoičnu kiselinu. Nanesite male količine kreme, veličina graška je dovoljna za pokrivanje cijelog lica.

Vitamin B3: povećava hidrataciju i smanjuje crvenilo

Možete ga pronaći u losionima, kremama i serumima. Često je na naljepnici označen kao niacinamid.

Dokazano povećava proizvodnju ceramida i masnih kiselina, dviju ključnih komponenti za zaštitu kože. Radi boljih rezultata, primjenjujte B3 vitamine ujutro i navečer. Da bi se smanjili iritaciju zbog retinola, koristite ga zajedno sa niacinamidom. Pomiješajte ih zajedno na dlanu prije primjene. Osim što smanjuju nuspojave, kombinirani proizvodi su odlični protiv starenja kože.

Vitamin C

Smanjuje utjecaj slobodnih radikala koji stvaraju bore i druge promjene povezane sa starenjem. Vitamin C također pomaže održati kožu glatkom i čvrstom. Iako su prednosti retinola i vitamina C slične, koristeći oba, vaša koža će dobiti najviše. Starenje kože se pojavljuje na različite načine, tako da ćete trebati više oblika obrane i popravaka.

Vitamin E: smanjuje suhoću kože

Možete ga pronaći u kremama za sunčanje i proizvodima poslije sunčanja. Najbolje da proizvodi protiv starenja sadrže barem 1 posto E vitamina.

Smanjuje suhoću kože pomažući koži zadržati svoju prirodnu vlažnost. Isto tako, vitamin E ima sposobnost da neutralizira štetne slobodne radikale. Vitamin E znatno smanjuje nestabilne molekule nastale nakon izloženosti dimu cigareta, a kada se koristi prije izlaganja UV zrakama, koža je manje crvena, natečena i suha.

Nanesite proizvod koji sadrži vitamin E prije i nakon izlaganja suncu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije