Evo kako možete pomoći vašoj djeci da ne budu često bolesna!

Evo kako možete pomoći vašoj djeci da ne budu često bolesna!

Evo kako možete pomoći vašoj djeci da ne budu često bolesna!
  • Objavljeno: Nedjelja, 27.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Majka i dijete

Više od 30 godina istraživanja utvrdilo je da bi akutna limfoblastična leukemija (ALL), najčešći uzrok raka kod djece, mogla biti spriječena na vrlo jednostavan način. Znanstvenici vjeruju da bi opsjednutost čistoćom i strahom od klica mogla igrati važnu ulogu u razvoju bolesti dječjeg imunološkog sustava koji sprječava da se djeca pravilno razviju.

Akutna limfoblastična leukemija je vrsta raka krvi koja utječe na koštanu srž. Iako su tretmani izrazito neugodni, danas je oko 90% djece s ALL-om izliječeno.

Gledajući široku paletu prethodnih studija, kao i nove rezultate, istraživači su iznijeli teoriju o tome kako previše čistoće može dovesti do razvoja raznih bolesti.

Jedno od dvadesetero djece ima genetsku predispoziciju za ALL, ali ako se njihov imunološki sustav ispravno razvije, ostat će zdravi. Međutim, ako ta djeca nisu izložena obilju mikroba u prvoj godini života, njihov imunološki sustav neće se razviti i neće znati kako se nositi s infekcijama.

Ovaj novi lijek mogao bi pomoći u liječenju leukemije u djece!

Moderan stil života doveo je do toga da ljudi, osobito majke, pretjerano čiste i namjerno štite svoju djecu od svih potencijalnih bakterija. Međutim, to uopće nije dobra stvar. Odraslom je čovjeku prirodno da dođe u kontakt sa svim vrstama prljavštine i insekata i da se imunološki sustav s lakoćom rješava bakterija i klica, ali dijete tek treba razviti svoj imunološki sustav, a to nije moguće ako ne dođe u dodir s prljavštinom.

Stoga, djeci treba puno interakcije s drugom djecom i kućnim ljubimcima ili igranje u prljavštini jer je to jako korisno za njihovo zdravlje. Ako djetinjstvo provode u (pre)čistom okolišu, veća je vjerojatnost da će djeca patiti od astme i alergija, a povećava i rizik od autoimunih bolesti poput dijabetesa tipa 1 i multiple skleroze.

Znate li da su istraživači leukemije uspjeli „isključiti neispravne“ matične stanice!

Manje razvijene zemlje, u kojima su djeca više izložena bakterijama, nemaju dramatičan porast ovih bolesti, a liječnici upozoravaju da bakterije i infekcije nisu problem, problem je nedostatak infekcija.

Iako čistoća može pridonijeti razvoju raznih bolesti, ona nije jedini razlog. Kod ALL-a veliku ulogu igra i genetska predispozicija pa roditelji oboljele djece ne bi smjeli osjećati odgovornost, ali im se svakako savjetuje da obrate pozornost na ovakve sitnice.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije