Prirodna rješenja za sve vrste kašlja

Prirodna rješenja za sve vrste kašlja

Prirodna rješenja za sve vrste kašlja
  • Objavljeno: Petak, 25.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

S dolaskom jeseni sve je veća učestalost virusnih i bakterijskih infekcija gornji dišnih putova. Posljedično se javlja fiziološki refleks - kašalj, kojim se grlo i dišni putevi održavaju prohodnima. Kašalj je jedan od najčešćih simptoma zbog kojeg se osobe obraćaju svom obiteljskom liječniku ili ljekarniku.

Razlikujemo dvije vrste kašlja: suhi i produktivni. Osnovna razlika između njih je u nastanku sluzi. Kod suhog kašlja ne dolazi do stvaranja sluzi, dok kod produktivnog kašlja dolazi do prekomjernog stvaranja sluzi. Sluz se nakuplja u bronhima i uzrokuje otežano disanje, te je stoga naš organizam nastoji izbaciti van prirodnim zaštitnim mehanizmom - kašljem.

U oba slučaja jak, nadražujući, tvrdokoran kašalj dodatno umara bolesnika, a iscrpljuje ga i ometanjem sna. Stoga ga je potrebno umiriti primjenom simptomatske terapije.

Pri odabiru lijeka za kašalj, osnovno je odrediti je li kašalj produktivan, praćen iskašljavanjem sluzi ili je suh, neproduktivan. Od sada su Vam na raspolaganju prirodna rješenja za obje vrste kašlja: Bronchostop sirup, Bronchostop SINE sirup i Bronchostop pastile protiv kašlja.

Bronchostop sirupi i pastile su tradicionalni biljni lijekovi za ublažavanje nadražaja sluznice grla i ždrijela, kao i za potpomaganje iskašljavanja sluzi kod kašlja povezanog s prehladom. Njihova primjena je temeljena na iskustvu iz dugotrajne uporabe.

Sadrže ekstrakt timijanove zeleni i ekstrakt korijena bijelog sljeza. Polisaharidi iz korijena bijelog sljeza oblažu sluznicu grla i ždrijela stvarajući tanki sloj koji ju štiti od raznovrsnih iritansa. Zahvaljujući tom učinku dolazi do ublažavanja isušivanja sluznice i smanjenja podražaja na kašalj odnosno smirivanja neugodnog, suhog kašlja.

Tvari sadržane u biljnom ekstraktu timijanove zeleni pomažu razrjeđivanje sluzi u dišnim putovima i na taj način je čine  manje viskoznom. Takvu sluz je lakše iskašljati i osloboditi dišne putove od njena nakupljanja. Istovremeno timijanova zelen djeluje i bronhospazmolitički, pri čemu opuštanje mišića dišnih putova smanjuje podražaj na kašalj. Povrh svega, Timol, sastojak iz eteričnog ulja timijanove zeleni, djeluje antiseptički.

Mnoge infekcije dišnih puteva, poput prehlade i gripe, započinju suhim kašljem. Nakon nekoliko dana kašalj može postati produktivan, praćen iskašljajem. Bronchostop sirupi i pastile predstavljaju jedinstvenu biljnu kombinaciju, koja učinkovito smiruje suhi, podražajni kašalj i ujedno olakšavaju iskašljavanje kod prehlada praćenih kašljem.

Bronchostop SINE sirup protiv kašlja ne sadrži alkohol niti šećer, te je moguća primjena kod djece koja su navršila 2. godine života na više, a pogodan je i za dijabetičare. Ukoliko je potrebno može se popiti otopljen u vodi ili toplom čaju.

Bronchostop sirup protiv kašlja sadrži vitamin C koji jača prirodne obrambene snage organizma, te pomaže u oporavku od prehlade i gripe.

Bronchostop pastile su vrlo praktične za primjenu i pogodne za sve osobe koje ne žele da ih kašalj ometa/ograničava u različitim prigodama npr. na poslu, putovanjima, pri odlasku u kino/kazalište...

Tradicionalni biljni lijek za primjenu kod naznačenih indikacija temeljenih na iskustvu iz dugotrajne uporabe.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Najnovije

Najčitanije