Ovo sigurno niste znali o afričkoj šljivi!

Ovo sigurno niste znali o afričkoj šljivi!

Ovo sigurno niste znali o afričkoj šljivi!
  • Objavljeno: Utorak, 06.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

S obzirom na sve potencijalne komplikacije koje muškarci imaju s prostatom i urološkim zdravljem, postoje prirodni sastojci koji mogu pomoći. Srećom, za jedan od njih ste jako dobro čuli. Radi se o afričkoj šljivi!

Afrička šljiva se često spominje kao pomoć u liječenju povećane prostate kod starijih muškaraca. Kora, sušeni listovi i plodovi ove biljke mirišu kao gorki bademi, što upućuje na prisutnost vodikovog cijanida. Biljka sadrži cijanogene glikozide, osobito amigdalin i prunasin. Ti spojevi se razgrađuju u probavnom traktu i oslobađaju cijanid. Da, dobro ste pročitali: cijanid! Pokazalo se kako ovaj izrazito otrovni spoj stimulira disanje i poboljšava probavu.

U većim koncentracijama, cijanid može uzrokovati gušenje, slabost, uzbuđenje, proširenje zjenica, grčeve, konvulzije, komu i respiratorni krah koji dovodi do smrti. Plodovi i cvjetovi afričke šljive imaju nisku ili vrlo nisku koncentraciju tog toksina, premda sjemenke i mladi izbojci mogu sadržavati mnogo višu razinu.

Kora afričke šljive ima ljekovita svojstava, posebice kod liječenja benigne hiperplazije prostate i hipertrofije prostate, bolesti koje obično utječu na starije muškarce. U tradicionalnoj medicini kora se koristi kao purgativ i kao lijek za bol u trbuhu. Lišće se koristi kod groznice i za poboljšanje apetita.

Afrička šljiva se koristi za poboljšanje simptoma benigne hipertrofije prostate i za poboljšanje seksualne funkcije. U Francuskoj je ekstrakt afričke šljive postao primarni izbor za liječenje povećane prostate. Dok su Francuzi prepoznali povoljan učinak afričke šljive, u drugim zapadnim zemljama je operacija glavna opcija.

Znanstvena istraživanja su pokazala kako afrička šljiva sadrži različite bioaktivne tvari koje imaju protuupalno, antikancerogeno, antivirusno i antimikrobno djelovanje. Neki od bioaktivnih spojeva u afričkoj šljivi su triterpeni, steroli, kumarin i flavanoidi za koje je poznato da imaju ljekovita svojstva.

Afrička šljiva se koristi za usporavanje procesa hiperplazije i reducira povećanost prostate, olakšava smetnje pri mokrenju, poveća elastičnost mokraćnog mjehura i smanjuje neugodnosti zbog nepotpunog pražnjenja mjehura.

Od sada afričku šljivu možete naručiti i na www.encian.hr.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije