5 biljaka koje odbijaju paukove i držat će ih podalje od vašeg doma

5 biljaka koje odbijaju paukove i držat će ih podalje od vašeg doma

5 biljaka koje odbijaju paukove i držat će ih podalje od vašeg doma
  • Objavljeno: Subota, 23.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Obitelj i dom

Paukovi su česti gosti u mnogim domovima, iako većina ljudi ne voli društvo ovih osmonožnih stvorenja. Srećom, postoje biljke koje mogu pomoći u odbijanju paukova i održavanju njihove populacije podalje od vašeg doma. Uz ove biljke, redovito održavanje čistoće i smanjenje skrivenih i vlažnih područja u vašem domu također može pomoći u sprječavanju infestacija paukovima. Osim što su prirodne i ekološki prihvatljive opcije za odbijanje paukova, ove biljke vašem domu također dodaju ljepotu i osvježavajući miris. Evo pet biljaka koje možete posaditi kako biste smanjili broj paukova u svom okruženju.

Lavanda (Lavandula)

Lavanda je poznata po svojem prekrasnom mirisu koji također odbija paukove. Njezin jak miris djeluje kao prirodni repelent za paukove. Možete posaditi lavandu u lončiće ili u vrtu ili oko ulaza u vaš dom, kako biste održali te neželjene goste što dalje.

Menta (Mentha)

Menta je još jedna biljka koja može pomoći u odbijanju paukova. Njezin osvježavajući miris djeluje kao prirodni repelent za ove životinjice. Posadite mentu u vrtu ili u posude na terasi kako biste smanjili prisutnost paukova u vašem okruženju.

Kadulja (Salvia officinalis)

Kadulja je još jedna biljka s jakim mirisom koja može odbiti paukove. Njezini listovi imaju antibakterijska svojstva i emitiraju miris koji neugodno utječe na njih. Posadite kadulju u vrtu ili u posude koje ćete postaviti po svojem prostoru kako biste potjerali paukove.

Citronela (Cymbopogon)

Citronela je poznata po svojem učinkovitom odbijanju komaraca, ali također može pomoći u tjeranju paukova podalje od vašeg doma. Ova biljka ima jak miris limuna koji, osim što tjera paukove i komarce, osvježava zrak.

Ružmarin (Rosmarinus officinalis)

Ružmarin nije samo ukusan dodatak jelima, već može i pomoći u odbijanju paukova. Naime, njegov miris djeluje kao prirodni repelent za ove njih. Posadite ružmarin u vrtu ili u posude na terasi kako biste smanjili količinu paukova u okolini i u vašem domu.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije