Intervju: Fotografiranje beba je hit među mladim roditeljima!

Intervju: Fotografiranje beba je hit među mladim roditeljima!

Intervju: Fotografiranje beba je hit među mladim roditeljima!
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.03.2018.
  • Broj pregleda: 3.573
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Little people by Tea Jo

Kategorija: Obitelj i dom

Profesionalno fotografiranje beba, u svijetu postoji već duži niz godina, a na ovim područjima je taj trend tek uzeo maha.

Naša sugovornica i profesionalna fotografkinja za novorođene bebe, Tea Josipa Kresović, osjeća veliku strast prema fotografiji, umjetnosti i bebama, što se itekako vidi u njezinim radovima.

Tea je specijalizirana za fotografiranje novorođenčadi, a cilj joj je stvoriti predivne i čiste fotografije tek rođenih bebica.

Ono što razlikuje newborn fotografiju od ostalih vrsta fotografija je da zahtijeva specifično stanje uma i specifične vještine.

Koliko dugo se bavite ovim poslom? Koliko iskustva imate?

Iza mene je 8 godina iskustva u radu s djecom, a s newborn fotografijom se bavim 5 godina.

Za koju uzrast je fotografiranje namijenjeno?

Newborn fotografiranje je za novorođene bebe do dva tjedna starosti.

Koliko traje fotografiranje beba?

Fotografiranje je individualno i ovisi o svakoj bebici zasebno, uz pripremu i pauze za hranjenje, fotografiranje može trajati od 3 do 6 sati.

Može li se dijete ozlijediti?

Ako nemate adekvatnog predznanja o radu s bebama i kako bebe namjestiti u određene položaje, moguće je dovesti dijete u opasnost.

Smatram da je izuzetno važno, ne biti samo fotograf ili roditelj, već je potrebno pohađati edukacije na kojima će se steći potrebno znanje i iskustvo za sigurno fotografiranje.

Kako bebe reagiraju? Je li im naporno?

Bebe u prva dva tjedna života najviše spavaju i upravo iz tog razloga se tada i vrši fotografiranje kako bismo neometano mogli raditi s bebicom.

Zatim prvo preporučujem hranjenje i maženje s bebicom, a tek onda fotografiranje kako bi bebica bila sretna i zadovoljna.

Kako izgleda jedan photosession?

Kada roditelji stignu na snimanje, prvo krećemo s konzultacijama oko boja set-upova i poza koje bismo željeli napraviti. Nakon toga, ako je potrebno, slijedi hranjenje bebice i nakon toga krećemo s fotografiranjem.

Tijekom snimanja radimo po nekoliko pauza za hranjenje i maženje. Najviše vremena se posvećuje pravilnom izvođenju poza, a najmanje samom fotografiranju.

Koliko fotografija roditelji dobivaju?

Roditelji dobivaju online obrađenu galeriju iz koje biraju svoje favorite. Galerija može sadržavati od 20 do 50 fotografija, ovisno o broju članova obitelji i broju poza koje smo uspjeli napraviti za vrijeme snimanja.

Što ako dijete plače?

Beba uglavnom zaplače ako je vrijeme hranjenja i tada naravno napravimo pauzu.

Koja je cijena photosessiona?

Cijene photosessiona se kreću od 2.000,00 kn na više.

Kome preporučujete fotografiranje?

Fotografiranje preporučujem svim budućim roditeljima koji bi voljeli zabilježiti prve bebine dane na poseban umjetnički način.

Također bih voljela napomenuti da mi je velika čast u travnju, po prvi puta u Hrvatskoj, primiti moju mentoricu, koja je svjetski vodeća fotografkinja u newborn branši. Predavanje i radionica će se održati u mom studiju.

Teu možete direktno kontaktirati putem njezine službene online stranice www.teajophotography.com.

Na našoj Facebook stranici je aktivna nagradna igra u kojoj možete osvojiti besplatan studijski session (newborn, baby ili sitter session) za bebe do prve godine života.

Na ovoj Facebook objavi napišite zašto biste željeli osvojiti nagradu i označite tri prijatelja.

Najnovije

Najčitanije