Masažom stopala do zdravlja

Masažom stopala do zdravlja

Masažom stopala do zdravlja
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

Opuštanje - ravnoteža - kritične točke - masaža

Kao što je spomenuto, indikacije za refleksološki tretman stopala su preopterećenost stresom koji djeluje na više razina i mjesta u tijelu, kronične bolesti, supklinički problemi koji stvaraju teško podnošljive tegobe te situacije kad se ne može dijagnosticirati problem koji po simptomima nedvojbeno postoji.

Problemi koji nisu jača strana refleksoterapije stopala su svi burni, akutni problemi kod kojih treba brzo djelovati. S iznimnom pažnjom treba pristupati i u situacijama kad bi zdravstveni problemi mogli izmaknuti kontroli, kao što je slučaj kod srčanih bolesnika, težih psihičkih problema i slično.

Kontraindikacije su ozlijeđena stopala, bolesti kože te neurološki problemi povezani sa stopalima.

Sam tretman može trajati od desetak do 45 minuta. Kraći tretmani češće se primjenjuju kad su dio dulje terapije, kad se ciljano djeluje na već "poznatom stopalu". Cjeloviti tretman počinje uvodnim opuštanjem, zatim uravnoteženjem probave, lokomotornog sustava (kralježnica, kosti i mišići) i komunikacijskih sustava (limfa, krvotok, živci i bioenergija). Slijedi usmjereno djelovanje na kritične točke te završna masaža stopala.

Za preventivno djelovanje tretiranje stopala prilagođava se svakoj osobi posebno. Za teže zdravstvene probleme potrebno je u jednoj terapiji sustavno raditi najmanje 10 do 15 tretmana. Slijedi stanka koja traje najmanje onoliko koliko je trajala sama terapija. Terapije se mogu ponavljati u ciklusu od dvije do tri. Za to vrijeme jasno se vidi što se može napraviti. Kako se vrlo često susrećemo sa složenom ili nejasnom situacijom, potrebno je vrijeme da se reakcije "razbistre" i dobije jasniji uvid u situaciju. Strpljenje je također potrebno kod kroničnih problema, jer je i stvaranje problema trajalo nekoliko godina. Kako se ne koriste nikakve agresivne metode ili sredstva, za postizanje pozitivnih rezultata potrebno je vrijeme. Zadovoljavajuća brzina je mjesec dana terapije po godini stvaranja zdravstvenog problema. No, taj omjer često je znatno "brži".

Čuda se događaju, ali ih se ne može naručiti. U dvadeset pet godina prakse vidio sam i sudjelovao u mnogima. U cjelovitom pristupu zdravlju ne tretira se bolest nego osoba. Stoga je refleksološka masaža stopala izuzetna metoda kojom možete učiniti jako puno za svoje zdravlje. Zbog svoje jednostavnosti možete je primjenjivati i sami. Zdravlje nije samo odsutnost bolesti. Cilj je kvaliteta življenja, a masaža stopala moćan je alat za ostvarenje toga cilja.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije