Fali vam zub?

Fali vam zub?

Fali vam zub?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.09.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako ste tijekom godina iz nekog razloga izgubili jedan ili više zuba, na raspolaganju imate 2 mogućnosti - ugradnja zubnog mosta ili implantat. Pri donošenju odluke, svakako biste trebali imati na umu da je i najbolji zubni most samo privremeno rješenje, dok implantat trajno rješava problem nedostatka zuba.

Implantat je umjetni zubni korijen izrađen od titana. Implantati su mnogo praktičniji od proteza, ništa se ne „klima" i ne smeta, ugradnja više nije ni dug ni bolan postupak, a kvaliteta života je unaprijeđena.

U današnje vrijeme, implantati se izrađuju prema najsuvremenijim terapijskim konceptima. Jedan od njih je i NobelGuide, koji se temelji na digitalnom planiranju operacije, što tretman čini bržim i bezbolnijim. Pritom se primjenjuje Flapless tehnika ugradnje, što ujedno znači da nema rezanja, oteklina, pa tako ni boli za pacijenta.

U početku su rezlutati ugradnje zubnog mosta i ugradnje implantata isti, međutim zubna kost koja nije opterećena, odnosno na kojoj nema zuba, povlači se i atrofira. Zajedno sa zubnom kosti povlači se i zubno meso, pri čemu iznad zubnog mosta ostaje prazan prostor, a na susjednim zubima ogole zubni vratovi. U težim slučajevima dolazi i do puknuća zuba. Na taj način, zubni most postaje samo polovično rješenje.

Zbog straha od bilo kakve operacije, ljudi se i dalje radije odlučuju za most, nego za implantat. Napretkom tehnologije, postavljanje implantata može biti potpuno bezbolno.

Za sve one koji nemaju vremena čekati, postoji rješenje poznato kao „all on 4" postupak ugradnje i traje samo nekoliko sati. Možda Vam zvuči kao nemoguće, ali taj svjetski tehnološki hit omogućuje pacijentima da kažu „zbogom" protezama jer se radi o brzoj ugradnji četiri implantata u bezube čeljusti, koji omogućuje digitalno dizjanirane zube uz upotrebu najmodernijeg software-a. Tijekom 24 sata pacijent dobiva prototip zubi koji služi kao privremeno rješenje. Finalno dizajnirane zube po „svojoj mjeri" može dobiti u razdoblju do 3 mjeseca.

Pitate se kako izgleda postupak ALL ON 4? Prvi korak su pretrage- napravi se ortopan i CT čeljusti. Potom se snimka CT-a u posebnom kompjutorskom programu pretvara u trodimenzionalan model te se na njemu izrađuje plan implatološkog zahvata i protetskog rada. Taj protetsko-kirurški plan se putem interneta šalje u švedsku tvornicu Procera, koja se bavi izradom kirurških šablona. Na taj način nema potrebe za šivanjem, pa nema ni boli. Ležište za implantat u kosti radi se naprednim piezo kirurškim uređajem koji djeluje na principu ultrazvučne kavitacije. To je precizno i bezbolno te omogućuje brže srastanje implantata s kosti.

Novu zubi u 24 sata mogući su i uz vađenje zuba: važno je da nema štete za organizam, sustav je maksimalno siguran za pacijenta, a najveće prednosti su mu brzina i kvaliteta- uz jednokratan operativan zahvat imat ćete zube popust vlastitih, a žvakanje je moguće odmah.

Obavještavamo Vas da u Ortoimplantu imamo posebnu akciju za all-on-4 postupak ugradnje implantata  - odobravamo 10% popusta na uslugu u vrijednosti 75.000 kn. Ova akcija traje do 1.12.2010.

Uvjerite se kako postupak stomatologu doista može biti ugodno i bezbolno iskustvo.

Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.

Ortoimplant d.o.o.
Ilica 283, 10 000 Zagreb
Tel. 01 3703 498
Fax. 01 3757 874
Mob. 098 358 857
E-mail: ztrampus@drstomatolog.com
Web. www.drstomatolog.com

Vitashop

Najnovije

Najčitanije