Laserski lifting lica

Laserski lifting lica

Laserski lifting lica
  • Objavljeno: Utorak, 16.12.2008.
  • Broj pregleda: 3.153
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zašto starimo?

Jedna od najvećih ljudskih želja je zaustaviti vrijeme i vječno ostati mlad. Starenje je neminovni proces kojeg nije moguće zaustaviti no može se znatno usporiti i odgoditi uz očuvanje vitalnosti. Ono je rezultat genetski kontroliranog procesa i utjecaja okoliša koji se zbrajaju. Svakodnevno smo izloženi utjecaju okoliša prvenstveno sunca i zagađenja okoliša koji izazivaju prijevremeno starenje.

Koža u sklopu biološkog procesa starenja doživljava niz promjena. Smanjena sinteza kolagena i elastičnog tkiva pogoduje nastanku bora i gubitku elastičnosti kože zbog čega je koža opuštena i mlohava što je jače izraženo nakon menopauze. Stanice gube moć zadržavanja vode što znatno doprinosi smežuranosti i naboranosti kože. Ne smijemo zaboraviti utjecaj gravitacije. Najvažniji uzroci prijevremenog starenja su sunce i cigarete te se njhov utjecaj zbraja s biološkim procesom starenja.

Najnovije oružje protiv starenja

Primjena lasera se svakodnevno proširuje, početno su korišteni u vojne svrhe da bi svoje pravo značenje dobili u medicini i kod estetskih zahvata. Primjena lasera za lifting lica, vrata i dekoltea je odgovor na brojna sredstva i aparate koji daju dvojbene rezultate. Laserski lifting je jedna od najvećih prekretnica u tretmanima uljepšavanja i najnovije oružje protiv starenja što postavlja nove standarde u estetskim tretmanima. Starenje više ne mora biti noćna mora.

Kako djeluje laserski lifting?

Laserska zraka se sastoji od niza zraka koje su usmjerene u 1 zajedničku zraku pri čemu sve zrake imaju iste karakteristike : energiju, valnu duljinu i smjer kretanja. U dodiru s tkivom ispoljavaju brojne učinke koji nastaju kao posljedica upijanja energije laserske zrake. Uz primjenu lasera koristi se istodobno vakum masaža. Istodobna primjena lasera i vakum masaže znatno pojačava efekt tretmana jer se utjecaj lasera i vakum masaže zbraja i nadopunjenje.

Najnovije

Najčitanije