Kako prepoznati psihopata?

Kako prepoznati psihopata?

Kako prepoznati psihopata?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Ako sumnjate da ste u bliskom odnosu s psihopatom, trebate se upoznati s njegovim osnovnim karakteristikama.

Laskanje

Psihopati su ekstremno brzi u svemu. Vrlo brzo će vam početi govoriti da ste prekrasni, nevjerojatno inteligentni i posebni. Igrat će se sa svakom vašom fantazijom i nesigurnošću. Psihopat će vas obasipati svojom ljubavlju dok ne postanete ovisni o njemu.

Poistovjećuje se s vama

Psihopat će vas pokušati uvjeriti da ste srodne duše. Voli sve što vi volite, vaši interesi su i njegovi interesi. Poistovjetit će se s vama tako da živite u uvjerenju kako vas ta osoba uistinu razumije. Oponašat će vaše ponašanje. On nema vlastiti identitet, već poprima vaš.

Tražit će sažaljenje

Dobro pripazite na to kako psihopat govori o drugim ljudima. Jesu li neke osobe njega povrijedile? Jesu li ga te osobe iskoristile? Čini li se da se ne slaže dobro s ljudima? Što god govori o drugima, budite uvjereni da će na isti takav način jednog dana pričati o vama.

Uživat će u pažnji

Psihopati obožavaju sažalijevanje. Je li čudesno uspio pobijediti borbu s rakom? Je li doživio neku tragediju u životu? Probajte provjeriti te priče, probajte naći temelje i osnove za njih. No, nemojte se iznenaditi ako ne odgovara na vaša daljnja ispitivanja.

Odličan seks

Svi želimo dobar seks, ali osobe koje su bile u vezi s psihopatima, često ističu da je seks s njima bio najbolji. Psihopat će napraviti sve da vas zadovolji. To je još jedan način da vas natjera da o njemu postanete ovisni.

Nećete moći ostati u ravnoteži

Psihopati će ponekad izjaviti nešto loše i čudno sami o sebi. Možda će reći da su ludi ili da su vas prevarili. Kasnije će to nijekati i prikazati kao šalu. To su neki od načina pomoću kojih se psihopat trudi poljuljati vam psihičku stabilnost.

Ignoriranje

Jednom kada vas psihopat navuče na svoju ljubav i idealizira vas na svaki mogući način, nemojte se iznenaditi ako vas počne ignorirati. Psihopati mogu nestati na nekoliko dana. Budite sigurni da za to vrijeme svoju pažnju preusmjerava na neku drugu žrtvu.

Njega svi žele

Psihopati žele da postanete opsesivni. Nakon što postanete opsesivni on će vas idealizirati, dati vam savršen seks, a potom će početi s vama manipulirati. Tada će upoznavati druge ljude samo kako bi bili ljubomorni. Na taj način će vas natjerati da se ponašate što bolje jer njega svi žele, a on je odabrao samo vas.

Omalovažavanje

Finalna faza psihopata je omalovažavanje. Nakon što vas navuče idealizacijom vas samih, tada će vas početi omalovažavati. Odjednom će se početi ponašati kao da mu niste ništa, kao da ste potpuno beznačajni. U ovoj fazi najčešće prelaze na druge žrtve.

Neće vas pustiti

Iako će psihopat od vas odustati, on vas neće potpuno pustiti. Ako osjeti da želite prekinuti svaki kontakt s njim, pokušat će vas opet uvjeriti zašto to ne trebate raditi. Reći će vam sve što želite čuti, obećati čuda i početi se ponašati bolje nego ikada. To je sve taktika da vas opet vrati pod svoju kontrolu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije