7 stvari koje će učiniti samo narcisoidne osobe

7 stvari koje će učiniti samo narcisoidne osobe

7 stvari koje će učiniti samo narcisoidne osobe
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Sigurno ste naišli na barem jednu narcisoidnu osobu u životu. Narcisoidne osobe su teške i s njima nije lako komunicirati. U nastavku donosimo 7 stvari koje će samo narcisoidne osobe učiniti. Po tome ih možete prepoznati, uspostaviti granicu i zadržati emocionalnu distancu.

Jasno daju do znanja da su uvijek u pravu.

Narcisoidne osobe se ne ustručavaju ulaziti u raspravu s liječnicima o zdravlju ili s odvjetnicima o pravnom sustavu. Smatraju da mogu educirati i informirati koga god požele. Ne bježe od nesuglasica ili mogućnosti da se upuste u bilo kakvu raspravu, samo kako bi dokazali da su u pravu.

Inzistiraju na tome da budu iznimka od pravila.

Smatraju da se uobičajena pravila i zakoni ne odnose na njih. Dobro manipuliraju i uvjeravaju da za njih određena pravila ne vrijede.

Misle da su superiorni.

Narcisoidne osobe uvijek brinu o dojmu koji ostavljaju na druge. Uglavnom žele da ih drugi percipiraju kao bogate, popularne i dio elitnog društva. Često su materijalisti i uživaju u skupim i markiranim stvarima, osjećajući se pritom izrazito važno.

Provjerite jeste li magnet za narcisoidne osobe!

Ostavljaju odličan prvi dojam koji je obično kratkog vijeka.

Šarmantni narcisi su često omiljeni u novom društvu. Naizgled samouvjerene i uzbudljive osobe, brzo otkriju svoje skrivene namjere i sebičnost.

Jačaju svoj ego na štetu ostalih.

Vole se predstavljati kao simpatične i inteligentne osobe s puno životnog iskustva. Pri tome ne razmišljaju o tome jesu li nekoga povrijedili. Njima je u interesu ostaviti dojam pravog stručnjaka.

Uvjereni su da ih svi vole.

Narcisoidne osobe misle da ih svi obožavaju, a onog tko im se suprotstavi smatraju ljubomornim. Izrazito su osjetljivi na kritike, odbacuju negativne komentare o sebi i kaznit će svakoga tko se usudi izraziti negativno mišljenje o njima.

Stavljaju vlastite osjećaje ispred tuđih potreba.

Nedostatak empatije je jedna od najčešćih karakteristika narcisoidnih osoba. Ne zanimaju ih potrebe i osjećaji drugih ljudi i rade samo ono što zadovoljava njihove apetite. Prilikom zadovoljavanja vlastitih potreba i emocija, ne razmišljaju o tome jesu li nekoga povrijedili ili zakinuli. Izrazito su manipulativni i lako glume empatiju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije