Kako se nositi s razočaranjima?

Kako se nositi s razočaranjima?

Kako se nositi s razočaranjima?
  • Objavljeno: Srijeda, 11.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Razočaranja su neizostavan dio života. Bilo da ste bogati, siromašni, obrazovani, mladi ili stari, pripremite se na to da ćete se u životu više puta razočarati. Ponekad sami u sebe, ponekad u dragu vam osobu, a ponekad u cijeli svijet.

Što god da je u pitanju, osjećaj gubitka i poraza je razočaravajući. Bez tih emocija ne bismo nikada postali borci i ne bismo nikada cijenili uspjeh. Na brojne načine nas razočaranja održavaju živima, plemenitima i stvarnima. Također nas održavaju i motiviranima.

Dajte si odmora

Često sami sebe krivimo za stvari koje nam se događaju. Opsjednuti smo onime što se događa i previše analiziramo. Prihvatite ono što se dogodilo i prestanite se s time zamarati. Analiziranjem i zamaranjem nećete postići apsolutno ništa. Ako ćete sami sebe kriviti za stvari koje su se dogodile, nikada nećete moći nastaviti dalje.

Budite perspektivni

Probajte situaciju sagledati objektivno. Vrlo je lako zapeti u osjećaju razočaranja jer je to emocija koja vas može izjedati na svaki mogući način. Probajte se udaljiti i sagledati događaje s objektivnog stajališta.

Nemojte sve shvaćati osobno

Umjesto da razmišljate o tome što ste ili niste napravili, probajte pronaći alternativna objašnjenja. Primjerice, ako niste postigli ono čemu ste se nadali, sjetite se da za to postoji razlog na koji niste ni mogli utjecati.

Ne dopustite da vas to definira kao osobu

Samo zato što ste razočarani, to ne znači da ste odbijeni ili nepoželjni. To znači da ste osoba koja zna što želi, čak i ako ishod nije siguran. Razočaranje ne znači da ste nešto krivo radili niti da je u pitanju vaš neuspjeh.

Budite osoba koja rješava probleme

Svako razočaranje iskoristite kao priliku za evaluaciju vlastitog pristupa situaciji. Što možete naučiti iz te situacije? Na koji način možete drugačije pristupiti toj situaciji? Ponekad trebate promijeniti strategiju kako biste došli do boljih rezultata.

Sjetite se svojih pozitivnih osobina

Često kada se susretnemo s razočaranjem počnemo o samima sebi razmišljati kao o slabim osobama. Umjesto toga počnite razmišljati o stvarima u kojima ste dobri. Koje su vaše osobine koje cijenite kod drugih ljudi? Te osobine nastavite njegovati.

Okružite se pozitivnim ljudima

Kome se možete obratiti kada se stvari ne odvijaju po planu? Sjetite se osoba koje vas ohrabruju i čine da se osjećate dobro. Okružite se takvim ljudima i dopustite da vas nahrane svojom pozitivnošću.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije