Kakva je vaša intuicija?

Kakva je vaša intuicija?

Kakva je vaša intuicija?
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.02.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Intuicija je uistinu osjećaj bez objašnjenja. Ona djeluje izvan vremena i prostora te je povezana s našim najdubljim bićem. Često intuicija dolazi kao prolazan osjećaj, koji tek jedva primijete, ali kasnije, kada se osvrnete mislite, „Da, imao sam osjećaj da će se to dogoditi". Ti intuitivni osjećaji mog biti više vidljivi, tako da ih uočite na vrijeme i djelujete na njih. Možete naučiti kako razlikovati tihi glas intuicije koja pokazuje dobar izbor ili smjer, u odnosu na često glasniji glas strahova i sumnji.

Možda već sada djelujete u skladu sa svojom intuicijom, a da toga niste ni svjesni. Vaše tijelo vam možda govori, daje vam savjete kako živjeti i što jesti. Vaše emocije govore vam da slijedite svoje srce, preuzmete rizik i učinite nešto što volite na nekom području života.

Intuicija vas vodi prema novim stvarima, slijedite svoje srce koje vas vodi pravim stvarima u pravo vrijeme. To je glas vaše duše i unutrašnjosti koja komunicira s vama i govori kojim putem krenuti. Ako poslušate svoju intuiciju možete voditi bolju brigu o sebi, svom zdravlju, emocijama, i imati bolje odnose s drugima.

Kada slijedite intuiciju, imate više energije koja se kreće kroz vas, osjećate se živima! Kada ne slijedite svoju intuiciju, život može postati borba, plivanje protiv struje. Možete trenirati intelekt da sluša intuiciju, naučiti ne ignorirati ili postupati u suprotnost s intuitivnim osjećajima u sebi.

Razmislite o nekim područjima svog života i zapitajte se: „Imam li neki osjećaj da nešto moram učiniti ili prestati raditi?" Jedino djelovanje koje je potrebno poduzeti upravo sada, ako niste sigurni što učiniti, je istražiti svoju intuiciju tako da možete poduzeti korake u skladu s onim što uistinu znate.

Kada god imate osjećaj za nešto, normalno da se pojavljuje i fizički odgovor povezan s tim. To mogu biti trnci, leptirići, osjećaj u trbuhu. Slični osjećaji su ponekad povezani s umom, a budući da je ovaj osjećaj nešto opipljivo, to je najbolje mjesto za početak.
Kad god mislite da imate osjećaj o nečemu, usredotočite se na fizički odgovor tijela. U isto vrijeme napravite mentalnu bilješku informacija koje dolaze zajedno s intuicijom. Ideja je stvoriti povezanost između pamćenja fizičkih osjeta i informacije koju ste dobili putem intuicije.

Sljedeći korak je čekati ishod intuitivnog osjećaja. Ako je ishod utakmice "intuicija" onda imate potvrdu da je to što osjećate istina.

Prilikom razvijanja intuicije, morate naučiti vidjeti stvari iz više kutova. Čak i stvari koje smatrate da se slučajno mogu u biti poruka uma. Potražite značenje u tim pojavama. U konačnici, taj naš osjećaj treba znati prepoznati i interpretirati. Nemojte zanemariti ono što znate da je duboko u vama istina. Kada imate osjećaj da je nešto ispravno (ili pogrešno), djelujte u skladu s tim osjećajem.

Možda će vam trebati neko vrijeme da razvijete to povjerenje u sebe same. Pokušajte ocijeniti situaciju prije nego što odgovorite na nju. Nemojte previše analizirati, samo vidite kako se osjećate. Obično, vaš prvi osjećaj je onaj pravi.

Najnovije

Najčitanije