Liječite se bojama

Liječite se bojama

Liječite se bojama
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.05.2010.
  • Broj pregleda: 3.353
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Okružite se bojama

Terapija bojom se danas koristi u komplementarnoj medicini za liječenje duhovnih, emotivnih i fizičkih tegoba. Najčešće se koristi zajedno s akupunkturom, meditacijom ili vizualizacijom koji, baš poput terapije bojom, pripadaju alternativnim oblicima liječenja. Najčešće se kombinira nekoliko boja kako bi se dobio što bolji rezultat.

Izdvojite malo vremena i priuštite si ovakav oblik meditacije jer boje su svuda oko nas. Ta bezgranična paleta boja će vam očistiti misli, olakšati put do novih ideja te osloboditi loših emocija kao što su tuga, stres, ljutnja ili depresija. Sve što vi trebate jest okružiti se bojama!

Oduvijek se zna da različite boje različito utječu na čovjekovo raspoloženje. Stare civilizacije su boje koristile kako bi uspostavili ravnotežu tijela i uma. Svaka boja nas ispunjava novim i različitim raspoloženjima. Tijekom povijesti, ljudi su istraživali i naučili više o učinku boja. Mi još uvijek istražujemo i učimo o tome kako boje utječu na nas i na naš život.

Premda je još uvijek gotovo nepoznata, terapija bojama se svakodnevno koristi. Počevši od izbora boje odjeće u skladu s raspoloženjima, pa sve do uređenja doma. I sami smo svjesni da neke boje na nas djeluju blagotvorno, dok nas neke uznemiruju.

Sukladno tome, terapija bojama najčešće koristi sedam boja, a to su: crvena, plava, zelena, narančasta, žuta, indigo i ljubičasta, one se često nazivaju bojama ljudskog zdravlja. Ukoliko se te boje kombiniraju, dolazi do savršenog sklada između duha i tijela.

Najnovije

Najčitanije