Nošenje ovih šest boja pomoći će vam da ostvarite sve ciljeve u 2016.!

Nošenje ovih šest boja pomoći će vam da ostvarite sve ciljeve u 2016.!

Nošenje ovih šest boja pomoći će vam da ostvarite sve ciljeve u 2016.!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Stručnjakinja za boje Kate Smith tvrdi da boje i tonovi izravno utječu na naša životna iskustva. Reagiramo na boje na svim razinama, od društvenih, kulturnih do osobnih. Kao što je ranije dokazala za glazbu, tako znanost danas tvrdi da nam i boje pomažu poboljšati raspoloženje.

"Boja je snažni alat koji nam pomaže pri organizaciji jer boje prepoznajemo mnogo brže nego što čitamo oznake", kaže Smith.

Sugerira da počnemo koristiti crvenu boju za pisanje liste zadataka koje moramo učiniti ("to do" lista), plavu boju za pisanje financijskih dokumenata, zelenu boju za teme koje se odnose na obitelj i blisku zajednicu, a žutu za rasporede, kalendare i druge teme za koje si ne smijemo dozvoliti da ih zaboravimo.

Čak i ako niste brižni zapisničar svake važne stvari, pomoći će, tvrdi Smith, i nošenje boja.

I dok se tako pripremamo za proslavu nove godine, strateški neke boje već planiramo odjenuti u skladu s našim emocijama, ponašanjem i raspoloženjem, piše Elitedaily.

1. Bijela za nov i osvježavajući početak

Nije neobično promijeniti stil odijevanja na početku nove godine pa Smith savjetuje da mu dodate bijele boje; ona će vam pomoći da se resetirate u 2016. "Ništa ne otvara nove mogućnosti kao što to čini bijela boja", tvrdi Smith. U skladu s tim nije na odmet i uredski prostor osvježiti bijelom bojom.

2. Crvena nije samo boja za vrijeme blagdana

"Nošenje crvene boje učinit će vas produktivnijim u vašim aktivnosti, što stimulira mišićne pokrete i snagu", objašnjava Smith. Uz pomoć crvene boje mogli biste zablistati, naročito ako stavite crveni ruž na usne ili nalakirate nokte u toj odvažnoj boji. Poznato je da je crvena boja ona koja privlači pozornost, a mnogi je povezuju i s ljubavi.

3. Zelena boja će vam poboljšati zdravlje i pomoći da se vratite u formu

Ljubav prema zelenom nije samo trendovski koncept. Nošenje emerald zelene moglo bi vas potaknuti na veću fizičku aktivnost, posebice mrskih trbušnjaka. Zelena boja može imati i presudnu ulogu u percepciji hrane.

"Zelena boja nadahnjuje da birate zdraviju hranu i tjera vas da na povrće i svježu hrane gledate pozitivnije", kaže Smith.

4. Od žute i narančaste više ćete trošiti

Budimo jasni, mjesečni budžet ste potrošili jer ste tako htjeli. "Boje poput crvene, žute i narančaste privlače našu pažnju više nego druge i potiču nas na trošenje", kaže Smith. No, ipak će nas za trošenje najviše navući one boje koje nas privlače na emotivnoj razini.

5. Razmislite o plavoj ako ganjate karijeru

Plava boja nije pravi izbor na dan vjenčanja, ali jest ako se želite istaknuti u karijernom smislu. "Profesionalni uspjeh povezan je s ovom bojom. Odjenite dizajnerskku plavu haljinu ili košulju kad odlazite na razgovor na posao".

Još jedan od trikova u kojima ćete djelovati puni samopouzdanja jest da odjenete boju koju volite. Pa čak i ako je riječ o crnoj boji, kombinaciji modro-zelene ili boje mandarine, važno je da se osjeća pozitivna energija s porukom da ste spremni na nove izazove i korak naprijed.

Najnovije

Najčitanije