Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Provjerite ovih 6 razloga zbog kojih ste još uvijek sami!

Provjerite ovih 6 razloga zbog kojih ste još uvijek sami!

Provjerite ovih 6 razloga zbog kojih ste još uvijek sami!
  • Objavljeno: Subota, 21.10.2017.
  • Broj pregleda: 942
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Još uvijek ste sami i ne znate zašto?

Lijepi ste, obrazovani i imate pristojna primanja. Međutim, nemate partnera s kojim biste to podijelili. Prijatelji i bliske osobe vas često pitaju kako to da niste pronašli svoju srodnu dušu, s obzirom na sve vaše kvalitete.

Ako se ponašate na neki od ovih načina, dobili ste odgovor na vječno pitanje „Kako to da si još uvijek solo?“:

1. Neprestano govorite o bivšem i kako vas je povrijedio.

Možda je to učinio namjerno, a možda i nije. Učinite si uslugu i krenite dalje. Neki ne vide svoju krivicu i ne razmišljaju o tome da su možda baš oni uzrok prekida. Za prekid ne treba dvoje. Potrebna je samo jedna osoba koja želi izaći iz odnosa. Bez obzira što se dogodilo, morate krenuti dalje. Život ide dalje s vama ili bez vas. Zar zaista želite plakati za nekim tko vas je zaboravio? Potražite pomoć i pronađite sreću! On/ona nije jedina osoba na svijetu.

Psiholozi tvrde: bolje da ste sami!

2. Dopuštate prijateljima i obitelji da previše analiziraju i kritiziraju, uništavajući svaku šansu za kvalitetan odnos s novim partnerom.

Iako ih možda ni niste pitali za mišljenje, bližnji vole projicirati na vas vlastite probleme i dramu. Ne dopustite im da stoje na putu vaše sreće. Oni ionako nisu dio te veze. Vjerujte vlastitim osjećajima! Morate biti u stanju samostalno donositi odluke, izvući zaključke i promijeniti svoju sudbinu.

3. Mislite da zaslužujete osobu određenih osobina, što se nikako ne uklapa u stvaranje stabilne i zdrave veze.

Vjerojatno vam je bitnije što drugi misle i to da vaša veza izgleda sjajno na papiru. Ne shvaćate da zaslužujete bolje i zadovoljavate se toksičnim odnosima kratkog vijeka. Volite sami sebe i ulažite u izgradnju vlastite sreće. Jedino što na papiru mora izgledati dobro su vaše financije!

4. Uspoređujete potencijalnog partnera s bivšima.

Iako su neki vaši bivši bili dobri dečki, oni su svejedno bivši. Više niste u vezi s njima! Uostalom, stavite se u poziciju partnera. Želite li biti netko koga uspoređuju s drugima?

Saznajte zašto mrzimo biti sami!

5. Jedinstveni ste i posebni i nitko ne može zamijeniti vaše roditelje.

Da, jedinstveni ste i posebni ali ne i nezamjenjivi. Nezamjenjivi su i vaši roditelji, zato ih ne tražite u svojim partnerima. Roditelje ostavite da budu roditelji, a potencijalnog partnera gledajte kao zasebnu jedinku ne razmišljajući o tome kako bi vaši otac i majka postupili u nekoj situaciji. Odrastite.

6. Tražite neprestanu romantiku.

Možda ste ipak malo prezahtjevni. Život nije romantična komedija i uzmite u obzir da i vaš partner može imati loš dan. Pustite da se romantika odvija spontano. U protivnom će se pretvoriti u patetiku, a partneru će dosaditi razmišljanje o tome čime vas može iznenaditi.

Komentari

Najnovije

Najčitanije