Što je to G točka i kako je pronaći?

Što je to G točka i kako je pronaći?

Što je to G točka i kako je pronaći?
  • Objavljeno: Srijeda, 29.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Iako stručnjaci još uvijek raspravljaju postoji li ovo misteriozno područje tijela, žene diljem svijeta kažu kako su im orgazmi koji uključuju G točku promijenili seksualni doživljaj.

Pa ako uistinu postoji, evo objašnjenja što je i kako ju pronaći.

Što je G točka?

Grafenbergova točka, poznatija kao G točka, je erogena zona vagine čijom se stimulacijom može postići orgazam, ženska ejakulacija i seksualno uzbuđenje. G točka nalazi se uz unutarnji vaginalni zid ili gornji zid ako žena leži na leđima, no njen položaj može varirati.

Kako pronaći G točku?

Prsti su se pokazali kao najlakši način za pronalazak G točke, bili vlastiti ili partnerovi. Kada dođete do nje, osjetit ćete malo hrapaviju kožu, poput narančine kore. Ponekad može biti uvučena pa morate dulje tražiti. Moguće je da će žene osjetiti laganu nelagodu i potrebu za mokrenjem, no to je znak da je G točka blizu.

Poigrajte se

Još jedan od načina kojim možete pronaći svoju G točku je korištenjem seksualnih igrački. Postoje vibratori s posebnim dizajnom zaobljenog vrha koji olakšava pronalaženje vaše G točke. Na vibrator stavite malo lubrikanta, a zavinuti vrh usmjerite prema trbuhu i počnite sa stimulacijom. Ako pak eksperimentirate s partnerom, pustite njega da pokuša vibratorom pronaći G-točku. Vi ćete se tako moći više opustiti i prepustiti osjećaju.

Koje su poze najbolje za simuliranje G točke

Isprobajte poze koje dopuštaju malo više kontrole nad pokretima kako bi mogli otkriti koja vrsta stimulacije ima najveći učinak. Iako postoji mnogo poza koje mogu pomoći u postizanju toga, donosimo vam tri najčešće.

Kliknite na sliku i saznajte činjenicu o seksu koja je poprilično uznemirujuća!

Pseća poza

Pseća poza izvrsna je za kontrolu pokreta. Za vrijeme penetracije, pokušajte se nagnuti na podlaktice ili gurnite svoje bokove unazad kako bi promijenili kut sve dok ne pronađete pozu koja vam odgovara najbolje.

Kaubojka

Sljedeća je poza kaubojka. Ova poza omogućuje vam potpuno kontrolu ritma, dubine i kuta penetracije. Umjesto kretanja gore-dolje, pokušajte se kretati naprijed-nazad kako bi stimulirali područje G točke prema unutarnjem vaginalnom zidu. Možete koristiti i oboje te se nemojte plašiti eksperimentiranja s različitim brzinama i kutovima.

Škare

I posljednja poza su škare. Legnite na bok okrenuti jedni prema drugome. Slobodno prebacite i nogu preko njega - kako vam je najugodnije i najlakše. On neka koristi kratke i pliće pokrete kada ulazi u vas kako bi lakše pogodio G-točku, dok ćete se za klitoris sami pobrinuti trljajući se o njega. Važno je dobro se namjestiti, pa je savjet ženama da slobodnom rukom namjeste njegovu nogu tako da je dobro osjete.

Savjeti za druge polovice

U situaciji u kojoj koristite prste, predigra je iznimno važna. Nekoliko minuta fokusirajte se na ljubljenje i milovanje negenitalnih područja prije nego što se „bacite na posao“. Pronalazak G točke bit će vam olakšan ako je žena uzbuđena. Uz to, korištenje lubrikanta učinit će joj stvari još ugodnijima. Ako je žena na leđima i vi umetnete prst s dlanom okrenutim prema stropu, gornja strana njene vagine je područje koje ćete dodirivati tako da savijate prst u „dođi ovdje“ pokretu, kao da pokušavate doći do njenog pupka s unutarnje strane.

Kada znate gdje je G točka, kako ju točno stimulirati?

Koristite se istim pokretom kako bi nježno masirali pronađeno područje. Isprobajte više vrsta pritiska i brzine kako bi pronašli onu koja njoj najviše odgovara. Pitajte je kakav je osjećaj i prema tome prilagodite svoje pokrete. Postoji mogućnost da joj se neće svidjeti osjećaj, posebice ako je u prošlosti imala problema s pronalaženjem svoje G točke. Ako je tako, nemojte forsirati i pokušajte ponovno sljedeći put. Ponekad je potrebno nekoliko pokušaja ili joj stimulacija G točke jednostavno ne odgovara.

Orgazam je moguć i bez dodirivanje G točke

Na sreću onih koje ne uživaju u stimulaciji G točke, postoje i druge erogene zone na tijelu. Žene i dalje najčešće dožive orgazam preko stimulacije klitorisa, stoga je to dobro mjesto za početi. No, neke žene osjete uzbuđenje, a ponekad i vrhunac, dodirivanjem bradavica, usnica, ušiju, vrata i nožnih prstiju.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije