Zapisi iz tri ženska kuta - Sedam preduvjeta

Zapisi iz tri ženska kuta - Sedam preduvjeta

Zapisi iz tri ženska kuta - Sedam preduvjeta
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.08.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Kaže se da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena (frustrirana?). Tko ili što stoji iza uspješne žene?

MUŽ. Iza uspješne žene mogu stajati dva tipa muževa. Prvi je tzv. potpomažući i podupirući tip, koji npr. zna razliku između mikrovalne pećnice i stroja za pranje rublja i to u praksi obilato koristi. Jedino mogući drugi tip je - bivši, uglavnom nesmetajući muž.

DJECA. Djeca uspješne žene su odgovorna i samostalna. Sama odlaze u vrtić, u školi se ne sramote maminim lošim sastavcima, opravdanja za izostanke smišljaju sama, a jaja na sto načina savladaju kad i prva slova.

IZGLED. Svaka žena, naravno, ima izgled. No, uspješnoj ženi najčešće ne treba previše vremena da ga svakodnevno dovede na zadovoljavajuću razinu.

REALNI OPTIMIZAM - tj. osjećaj vlastite djelotvornosti koji se njeguje glede svojih svekolikih životnih mogućnosti. To je inače školski termin za mudrost koja se krije iza danas sve učestalijeg pojma snaga pozitivnog mišljenja. Naglasak je ipak na realni; nema te količine pozitivnog mišljenje koja će nam omogućiti letenje s - vlastitim krilima.

Suprotno tomu neke žene imaju upravo zadivljujuću sposobnost da si upropaste sve što taknu, čak i svaku lijepu misao. Kad zamišljaju kućicu u cvijeću, odmah vide i grešku u projektu koja će kuću srušiti i biljne uši koje će uništiti cvijeće.

DINAMIČNOST - umijeće kojim uspješna žena dokazuje da se istovremeno (ili gotovo istovremeno) može biti na nekoliko različitih mjesta.

SAMOPOUZDANJE - svijest o svojim sposobnostima, povjerenje u te sposobnosti i uvjerenje kako nije potrebno biti David Copperfield da bi se nekad prošlo i kroz zid.

UPORNOST - životna filozofija uspješne žene prema kojoj je za odustajanje - uvijek prerano.

A kako se zna da je žena uspjela? Najčešće po tomu što dobro radi posao koji bi mogao lako obavljati i muškarac - za barem duplo više vremena.

Više o ovoj temi pročitajte u knjizi:

Zapisi iz tri ženska kuta

Vitashop

Najnovije

Najčitanije