Kako se s produženog vikenda vratiti sa savršenom i preplanulom kožom

Kako se s produženog vikenda vratiti sa savršenom i preplanulom kožom

Kako se s produženog vikenda vratiti sa savršenom i preplanulom kožom
  • Objavljeno: Utorak, 12.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što prvo pomislite kada vam kažem produženi vikend? Meni je prva asocijacija more, ležanje na plaži, sunčanje i uživanje. Da, znam, nekoliko asocijacija. I sve su predivne i čine me sretnom.

Volim osjetiti sunce na svojoj koži i njegovu toplinu. Nema boljeg osjećaja, zar ne? A tek uzbuđenje kretanja na put!

Pakiram se tako da u torbu pobacam sve što mi dođe pod ruku. Tamo ću znati treba li mi baš zimska trenirka koja se našla ispod nekih stvari za more. Halo? Globalno zatopljenje? Nikada ne znaš što te čeka.

Na moru, na plaži, na suncu, shvatim kako nemam baš dobru kremu za sunčanje. Faktor nije nešto, nije ni neka kvaliteta. Tješim se time kako imam tamniju put i kako se sigurno ne može ništa loše dogoditi. U najgorem slučaju, mogu malo pocrveniti i sutra sam kao nova. Pa nisam došla na more kako bih sjedila u zatvorenom! Želim se vratiti s prekrasnom bojom, divnim brončanim tenom kao iz reklame. Treba mi sunca i trebam ga odmah. Sklonit ću se u hlad kada bude najjače sunce i to je to.

Ovo što sam vam sada opisala je poznato kao „Pogorelić vikend“. Definitivno produženi vikend koji neću tako lako zaboraviti. Uz svu romantiku sunca i mora, pocrvenjela sam kao rak! A kada kažem pocrvenjela, mislim da sam isijavala kao nuklearna elektrana. Crvenilo, vruća koža, bol, jogurt i svi ostali domaći pripravci za ublažavanje opekotina.

A povratak na posao? Prava avantura! Svi su primijetili moju predivnu crvenu boju, jaukanje od bolova i, za koji dan predivan, dalmatiner ten. Oguljenu, spaljenu i jadnu kožu. Ma, čista senzacija.

Nemojte mi samo reći kako vam se ovo nikada nije dogodilo! Jer, i ja i vi znamo kako lažete.

Poučena iskustvom „Pogorelić vikenda“ moje pripreme za mali bijeg na more izgledaju mrvicu drugačije. Da, i dalje ponesem pokoju zimsku stvar ali to nije poanta ove priče. Poanta je kako se promijenio moj pristup zaštiti kože od sunca. Iskustvo tog nesretnog vikenda me zbilja natjeralo da pametnije i pažljivije pristupam zaštiti kože od sunca. A i svatko od vas tko je tako gadno izgorio, dva puta razmisli prije vrludanja po suncu bez zaštite.

Dakle, što smo naučili iz iskustva „nemoj izgorjeti kao zadnja budala“?

Prva dva dana na plaži su ključna. Biti ili ne biti. Izgorjeti ili zaštititi kožu. I to je sve razumljivo. Ali, što ako ste na plaži samo 4 dana?

Produženi vikend ne ostavlja puno prostora za polagano dobivanje prekrasne boje koja će svima dati do znanja kako ste bili na moru i na odmoru. E, onda trebate La Croa „kutiju prve pomoći“!

Da vidimo: treba nam boja, ali ne i spontano sagorijevanje na suncu. Na raspolaganju su nam 4 dana, minus najjače sunce od 11 do 16 h. Treba nam pametno izlaganje suncu, uz pravilnu zaštitu i njegu kože, i prekrasna boja.

Moje prijateljice me uvijek zezaju za moju La Croa „kutiju prve pomoći“ jer bez nje ni ne razmišljam o plaži i suncu. Ali, kada izvučem svoje La Croa tubice i bočice, samo se čuje: „Ajmeeeee, kako to lijepo miriši!“, „A što ti je to?“, „Jooooj, mogu probati malo?“.

La Croa „kutija prve pomoći“ se koristi u fazama i po rasporedu.

U prvoj fazi koristi se La Croa losion za sunčanje 30 spf obogaćen uljima argana, makadamije, masline i badema, shea i kakao maslacem. Osim što miriši kao tropske plaže u raju, hrani kožu, čini ju mekanom, glatkom, nahranjenom i zaštićenom.

Kada smo već lagano preplanuli i koža ima taj zdravi i zavodljivi sjaj, prelazimo na drugi korak. Ovo je trenutno vrlo važan korak jer trebamo ubrzati cijelu priču i doći do lijepe preplanule kože a nemamo puno vremena. Produženi je vikend i moramo malo požuriti. U ovoj fazi ćemo se osloniti na La Croa suho ulje za sunčanje za brže postizanje preplanulog tena spf 10. Ulje koje hrani i njeguje kožu, a nije masno i ne ostavlja tragove. Apsolutno savršenog mirisa i teksture, kombinacija je ulja masline, mrkve, badema, makadamije i argana. Od njega će vam koža još danima biti nahranjena i mekana. Nema na čemu!

Svaka od nas je u nekom trenutku posegnula za nekim proizvodom koji će ubrzati postizanje preplanulosti. Sjetite se samo onog jednog koji vam je uništio bijeli badić i sve ručnike. I da, znate točno na koji mislim. Taj je i meni uništio pola badića i ručnika. A nije baš dao neke rezultate.

I zato ćemo se sada zajedno osloniti na La Croa balzam za brzo tamnjenje. Visokokvalitetna mješavina ulja masline, mrkve i zelenog oraha, uz njegujuća ulja argana, makadamije i badema, omogućuju tamnjenje kože na prirodan način. A tek miris! Lako se nanosi, ne uništava badiće i ručnike a koža je nakon nanošenja kao iz reklame. Predivno nahranjena i njegovana, koža će vam zauvijek biti zahvalna što ste joj ovo otkrili. A vi ćete uživati u moru i suncu. A na poslu će vam svi govoriti kako ste uhvatili baš lijepu boju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije