Intenzivni trening koji traje 1 minutu

Intenzivni trening koji traje 1 minutu

Intenzivni trening koji traje 1 minutu
  • Objavljeno: Srijeda, 18.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Imate 1 minutu vremena? To je sasvim dovoljno za učinkovit i intenzivan trening. Nedavno istraživanje je pokazalo da osobe koje svakodnevno rade trening visokog intenziteta 1 minutu rezultate vježbanja primijete već nakon 12 tjedana.

Ovaj trening je jako intenzivan. To znači da ćete u razdoblju od 1 minute morati uložiti ekstreman napor. Odaberite jednu od sljedećih vježbi i radite ju maksimalnim intenzitetom 1 minutu. Vježbe izmjenjujte iz dana u dan i rezultate ćete početi primjećivati vrlo brzo.

Vježba 1

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Ispružite desnu nogu prema naprijed i spustite se u iskorak. Skočite i u skoku zamijenite nogu. Svaki doskok treba biti u položaj za iskorak. Nastavite što brže izmjenjivati strane 1 minutu.

Vježba 2

Uzmite bučicu ili girju od 5 kilograma i stavite ispred sebe. Stanite tako da su stopala raširena malo više od ravnine s ramenima. Spustite tijelo u čučanj i izbacite unazad stražnjicu. Uzmite bučicu ili girju i naglo ju podignite naprijed tako da bude u ravnini s ramenima. Dok podižete girju ili bučicu, ispravite leđa. Nakon toga girjom ili bučicom zamahnite unazad kroz noge. Nastavite raditi vježbu što brže u razdoblju od 1 minute.

Vježba 3

Stanite u položaj za izdržaj tako da su ruke u ravnini s ramenima, a stopala na pilates lopti. Lagano savijte lakte. Spustite prsa prema podu i stopala privucite prsima, potom ih vratite unazad. Nastavite raditi vježbu što brže u razdoblju od 1 minute.

Vježba 4

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Zauzmite položaj za čučanj i ruke stavite na pod. Odskočite i zauzmite položaj za izdržaj, napravite jedan sklek i vratite se u početni položaj. Nastavite raditi vježbu što brže u razdoblju od 1 minute.

Vježba 5

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Uzmite bučice od 3 kilograma i podignite ih prema stropu tako da su laktovi lagano savinuti i malo ispod ravnine ramena. Spustite se u čučanj tako da su bedra paralelna s podom. Podignite se i ruke ispružite prema stropu.

Vježba 6

Stanite tako da su koljena lagano savijena i uzmite bučice od 3 kilograma. Ispružite desnu nogu i spustite se u iskorak. U isto vrijeme bučice primaknite prsima. Vratite se u početni položaj, zamijenite nogu i nastavite vježbu raditi što brže u razdoblju od 1 minute.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije