Iskoraci koje morate isprobati

Iskoraci koje morate isprobati

Iskoraci koje morate isprobati
  • Objavljeno: Srijeda, 06.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kao što ne biste uvijek trebali jesti istu hranu, tako ne biste trebali raditi iste iskorake svaki put dok vježbate. Naravno, imaju odličan učinak na tijelo i jednostavni su, ali vašem tijelu ne radite nikakvu uslugu time što uvijek radit isti oblik iskoraka. Stoga, idući put kada ćete vježbati, napravite ovih 5 varijacija na osnovni iskorak.

Prije nego započnete raditi ove iskorake, trebate biti sigurni da pravilno radite osnovne iskorake kako ne bi došlo do ozljeda.

Osnovni iskorak

Stavite ruke na kukove, stanite uspravno, a ramena gurnite unazad. Iskoračite desnom nogom i polako spuštajte tijelo dok koljeno ne bude savijeno pod pravim kutem. Stanite, a zatim se vratite na početni položaj.

Iskorak s bučicama

Uzmite bučice i držite ih uz tijelo. Dlanovi trebaju biti okrenuti jedan prema drugome. Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Iskoračite desnom nogom i spuštajte tijelo. Dok spuštate tijelo, podignite bučice do ramena. Spustite ih i vratite se na početni položaj. Iskoračite lijevom nogom i ponovite.

Obrnuti iskorak

Objema rukama držite bučicu vertikalno ispred tijela. Iskoračite unazad desnom nogom i spuštajte tijelo. Stanite i vratite se na početni položaj. Isto ponovite s drugom stranom.

Obrnuti iskorak i rotacija

Uzmite bučicu i držite ju za kraj, odmah ispod brade. Stanite tako da su stopala raširena manje od ravnine s ramenima. Iskoračite unazad desnom nogom i spustite tijelo. Dok spuštate tijelo, zarotirajte trup u desno. Stanite, vratite se na početni položaj i ponovite isto s drugom stranom.

Iskorak u stranu s bučicama

Uzmite bučice i držite ih uz tijelo. Podignite lijevu nogu i napravite veliki korak ulijevo, dok kukove gurate unazad. Gornji dio tijela nagnite unaprijed, a koljeno desne noge savijte tako da bude pod pravim kutem. Stanite, a zatim se brzo vratite na početni položaj. Ponovite isto s drugom stranom.

Križni iskorak

Uzmite bučice i držite ih uz tijelo. Iskoračite unaprijed i ustranu. Spuštajte tijelo dok koljeno ne bude savijeno pod pravim kutem. Stanite, vratite se na početni položaj i ponovite isto s drugom nogom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije