Saznajte kako učinkovito izgubiti kilograme

Saznajte kako učinkovito izgubiti kilograme

Saznajte kako učinkovito izgubiti kilograme
  • Objavljeno: Petak, 07.09.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Ljeto je još uvijek tu, lijepih dana ima na pretek pa su neki odlučiti iskoristiti godišnji u 9. mjesecu. Pitanje kako izgubiti težinu zato zanima mnoge ovih dana.

Naravno, mnogo je lakše dobiti težinu nego izgubiti. Međutim, poteškoće nastaju kada nemate odgovarajući pristup. Internet i osobna mišljenja nisu uvijek idealno rješenje za vas jer se ne mogu primijeniti na sve ljude.

Stvar je u tome što mnogi ljudi, koji se suočavaju s pitanjem pretilosti, žele izgubiti sve suvišne kilograme u tren okaali to nikad ne funkcionira na taj način. Morate pristupiti problemu mršavljenja kao složenom problemu, zato morate napraviti brojne promjene kako bi se postigao pozitivan učinak.

Pronađite pravilan životni stil

Gubitak težine nije jedini cilj kojem biste trebali težiti. Stvar je u tome da morate pravilno posložiti svoje prioritete u načinu života, u slučaju da želite tako nastaviti i nakon mršavljenja. Vaše vitko tijelo rezultat je vašeg truda i životnog stila, ali nemojte odustajati od tog stila kad dođete na željenu težinu.

Noćni zalogaji

Možda već znate ovo, ali ipak je vrijedno ponavljati - ne smijete jesti najmanje tri sata prije odlaska u krevet. Istina je da, ako to učinite, vaše tijelo neće moći to ispravno probaviti, što će dovesti do niza drugih zakašnjelih procesa koji rezultiraju debljanjem.

Veličina je važna

Kad je u pitanju vaše jelo, veličina je važna. Što su porcije manje – to bolje, ali treba jesti više puta na dan. Međutim, ne biste trebali dramatično smanjiti veličinu jela jer ćete kao jedini rezultat dobiti stalan osjećaj gladi. Zato je najbolje da ga postupno smanjite.

Grickalice

Neki ljudi pogrešno misle da ako pokušavate izgubiti težinu, u vašem životu ne bi trebalo biti mjesta za grickanje. To je daleko od istine. Grickalice su dopuštene i poželjne, jedina razlika je da odaberete zdrave grickalice s kojima nikad neće učiniti nikakvu štetu.

Vježbate sami? Evo zašto biste to trebali promijeniti!

Ne isključujte vježbanje

Mršavljenje neće biti učinkovito bez vježbanja. Trening i zdrava prehrana obično idu ruku pod ruku, zato je neophodno da u svoju rutinu uvedete vježbe koje će vam najbolje odgovarati.

Bez žurbe

Prirodno je da kad započnete neki izazov, želite doći do kraja što je prije moguće. Međutim, u slučaju gubitka težine to nije najbolji put jer brzo mršavljenje može uzrokovati drastične promjene i ponekad naškoditi našem tijelu. Isto tako, dijete koje dovode do gubitka kilograma u vrlo kratkom roku najčešće imaju boomerang efekt pa će se kilogrami vratiti prije nego što mislite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije