Trening za čvršće grudi

Trening za čvršće grudi

Trening za čvršće grudi
  • Objavljeno: Srijeda, 02.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kako vježbati?

Zahvaljujući čudesnom djelovanju modernih grudnjaka, čak i žene s malim grudima mogu uspješno zavarati društvo. No, jačanjem pravih mišića vaše grudi će izgledati veće i čvršće i bez čudesnih grudnjaka.

Ovim treningom ćete ojačati i mišiće leđa i ramena, čime će se vaše držanje značajno popraviti i grudi još više doći do izražaja.

Trening radite 3 puta tjedno. Napravite 1 set svake vježbe, bez odmora između vježbi. Nakon zadnje vježbe odmorite oko 30 sekundi i napravite cijeli krug još 3 puta.

Oprema: uteg, medicinska lopta, švicarska lopta

Vježba 1

Zauzmite položaj za sklekove. Lijevu ruku stavite na medicinsku loptu, a desnu na pod. Držite tijelo potpuno ravno i savijajte laktove. Napravite 8 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 2

Legnite na leđa, koljena savijte, a stopala stavite na pod. Uzmite medicinsku loptu. Zategnite mišiće trbuha. Leđa držite ravno na podu. Bacajte i lovite loptu iznad prsa. Napravite 20 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 3

Uzmite bučicu desnom rukom i legnite leđima na švicarsku loptu. Podignite kukove tako da tijelo oblikuje ravnu liniju od koljena do ramena. Prislonite bučicu prsima, potom ju podižite i spuštajte. Napravite 8 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 4

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima i koljena lagano savijena. Uzmite bučice i držite ih ispred sebe. Podignite ih iznad glave tako da tijelo ima oblik slova Y. Mišići trbuha cijelo vrijeme trebaju biti zategnuti. Napravite 20 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 5

Uzmite bučice i zauzmite stav za sklekove, ali ruke ispružite. Bučice trebaju biti odmah ispod ramena, a stopala raširena malo više od ravnine s kukovima. Nemojte pomicati kukove. Savijte lijevi lakat i podignite bučicu prema prsima. Polako se vratite na početni položaj i isto ponovite s drugom rukom. Ovo je jedno ponavljanje. Napravite 8 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 6

Uzmite bučice. Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima, koljena lagano savijte i trup nagnite naprijed tako da je gotovo paralelan s podom. Dlanove okrenite prema van. Nemojte pomicati tru. Ruke podignite u stranu tako da su u ravnini s ramenima. Stanite i polako se vratite na početni položaj. Napravite 20 ponavljanja i 4 seta.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije