Vježbe istezanja za bolove u leđima

Vježbe istezanja za bolove u leđima

Vježbe istezanja za bolove u leđima
  • Objavljeno: Petak, 17.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bolovi u leđima mogu biti uzrokovani nizom razloga, a najčešće su posljedica pritiska na području mišića kralježnice, živaca, kostiju, diskova i tetiva. Ovaj trening je jako učinkovit za ublažavanje bolova u leđima, a pozitivne rezultate ćete primijetiti odmah.

Vježba 1

Ova vježba će ukloniti napetost s područja zdjelice i donjeg dijela leđa. Legnite na leđa i noge podignite prema stropu. Polako savijte desno koljeno i privucite ga prema prsima. Ruke stavite ispod koljena i lagano ih privlačite prema prsima. Zadržite ovaj položaj 20 sekundi i vratite se u početni položaj. Napravite 3 ponavljanja sa svakom nogom.

Vježba 2

Ova vježba će ukloniti napetost s područja trbušnih mišića i donjeg dijela leđa. Legnite na leđa. Potpuno ispružite noge. Savijte desno koljeno i prebacite preko lijeve noge. Nogu primičite podu. Zadržite ovaj položaj 20 sekundi. Zategnite mišiće trbuha i vratite se u početni položaj. Ponovite 3 puta sa svakom stranom.

Vježba 3

Stanite na sve četiri tako da su ruke ispod ramena, a koljena odmah ispod kukova. Izdahnite i polako uzdignite trup. Udahnite, zategnite mišiće trbuha i izvijte kralježnicu tako da poprimi oblik mačke. Zadržite ovaj položaj 5 do 10 sekundi i ponovite 10 puta.

Vježba 4

Ova vježba će ublažiti bolove i napetost na području zdjelice, a naročito je dobra za osobe koje boluju od išijasa. Sjednite na pod. Uspravite se i lijevu nogu stavite preko desne tako da je lijevo stopalo odmah uz desno bedro. Lijevo stopalo stavite malo ispod stražnjice. Postavite desnu ruku na koljeno i polako povlačite koljeno u desno. Zadržite ovaj položaj 20 sekundi, vratite se na početak i ponovite 3 puta.

Vježba 5

Ova vježba će ublažiti napetost na području abdomena i donjeg dijela leđa. Legnite na trbuh i potpuno ispružite noge. Oslonite se na podlaktice. Ispružite dlanove i držite ih čvrsto na podu. Kukove držite na podu, a trup polako podižite od poda. Trebate osjećati ugodnu bol na području abdomena i donjeg dijela leđa. Zadržite ovaj položaj 10 sekundi. Polako se vratite u početni položaj i ponovite 5 puta.

Vježba 6

Ova vježba će ublažiti napetost na području čitavog tijela. Legnite na pod tako da su koljena ispod prsa, raširena malo više od ravnine s kukovima i u ravnini s ramenima. Stopala trebaju biti spojena. Jednom kada pronađete udoban položaj, ispružite ruke ispred glave i zadržite ovaj položaj oko 20 sekundi. Vratite se na početni položaj i ponovite 3 puta.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije