Trening za prekrasna bedra

Trening za prekrasna bedra

Trening za prekrasna bedra
  • Objavljeno: Utorak, 07.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Velikom broju žena se suvišni kilogrami počinju nakupljati upravo na području kukova i bedara. Osim suvišnog masnog tkiva, većini žena se na ovom dijelu tijela stvara i celulit. Jako puno njih ima problema sa celulitom čak i onda kada uklone suvišne kilograme. Celulit nastaje kada potkožno tkivo nije dovoljno dobro povezano i čvrsto da bi spriječilo nakupljanje masti. Mnogi faktori utječu na rizik od nastanka celulita:

Povišena razina hormona estrogena

Istraživanja su pokazala da žene s povišenom razinom estrogena imaju povećan rizik od nastanka celulita. Estrogen direktno utječe na vezivno tkivo i potiče zadržavanje masti.

Slaba cirkulacija krvi

Za nastanak celulita je potrebno puno više od povišene razine estrogena. Jedan od vodećih faktora je slaba cirkulacija. Kada je cirkulacija krvi slaba, dolazi do naticanja i nakupljanja masti unutar potkožnog tkiva.

Zadržavanje vode

Većina ljudi vjeruje da se voda zadržava samo na području abdomena, što je daleko od istine. Voda se vrlo često zadržava i na području kukova i bedara. Vjerojatno ste primijetili kako su vam neke hlače jedan dan preuske, a već drugi dan malo šire. To je posljedica zadržavanja vode.

Smanjite zadržavanje vode i oslobodite se nadutosti!

Kako biste uravnotežili razinu hormona potrebno je redovito vježbati. Osim što će spriječiti nastanak celulita, redovitom tjelovježbom ćete smanjiti rizik od nakupljanja suvišnih kilograma, potaknuti cirkulaciju i smanjiti rizik od nakupljanja suvišne vode.

Kada govorimo o nakupljanju masti, tada možemo reći da postoje dva tipa ljudi: osobe kojima se mast nakuplja na području trbuha i osobe kojima se mast nakuplja na području stražnjice i bedara. Dosadašnja istraživanja su pokazala da je za zdravlje bolje kada se mast nakuplja na području bedara i da mast na području trbuha povećava rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti, srčanog i moždanog udara. Mast na području bedara i kukova je nešto teže ukloniti, u odnosu na mast na području trbuha. Potrebno je ojačati mišiće na području donjeg dijela tijela, a ovaj trening će vam u tome pomoći. Napravite 4 kruga vježbi i trening radite barem 3 do 4 puta tjedno.

Vježba 1

Aktivira mišiće unutarnje strane bedara.

Sjednite na stabilan stolac. Noge savijte tako da su pod pravim kutem. Između koljena stavite jastuk. Dok pritišćete jastuk lagano izdahnite. Nastavite normalno disati i zadržite ovaj položaj 1 minutu.

Vježba 2

Aktivira mišiće vanjske strane bedara i kukova.

Sjednite na stabilan stolac. Savijte koljena tako da su pod pravim kutem. Stavite dlanove na vanjsku stranu koljena. Dok ih pritišćete rukama, koljena lagano pomičite prema van, kao da pokušavate odgurnuti dlanove. Zadržite ovaj položaj oko 1 minutu i nastavite normalno disati.

Vježba 3

Aktivira mišiće prednje strane bedara.

Sjednite na stabilan stolac. Savijte koljena tako da su pod pravim kutem. Ruke stavite na stolac uz tijelo. Izdahnite dok podižete desnu nogu. Nastavite normalno disati i zadržite položaj 30 sekundi. Duboko izdahnite dok spuštate desnu nogu. Isto ponovite s lijevom nogom.

Vježba 4

Aktivira mišiće stražnje strane bedara i stražnjice.

Sjednite na rub stabilnog stolca. Savijte koljena tako da su pod pravim kutem. Izdahnite dok podižete kukove i svu tjelesnu težinu oslonite na dlanove i stopala. Nastavite podizati kukove dok tijelo ne poprimi oblik mosta. Zadržite položaj 20 do 60 sekundi. Otpustite i počnite iznova raditi vježbu 1.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije