Najčudniji načini snižavanja krvnog tlaka

Najčudniji načini snižavanja krvnog tlaka

Najčudniji načini snižavanja krvnog tlaka
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Treća dob

Promjena prehrambenih navika, smanjenje unosa soli, povećanje fizičke aktivnosti i uzimanje lijekova su tradicionalni načini reguliranja krvnog tlaka koje vam preporučuje vaš liječnik. Oni će vam sigurno pomoći i produžiti život, ali trebate znati da postoje bolji načini koji će također regulirati razinu krvnog tlaka, a u njima ćete vjerojatno puno više uživati.

Ove metode će vam dodatno pomoći da snizite krvni tlak, ali nisu zamjena terapiji koju vam je propisao liječnik. Pomoći će da vaš život bude kvalitetniji, a da ujedno radite uslugu svojem tijelu.

Sunčajte se

Sunčan dan može drastično popraviti raspoloženje, a istraživanja su pokazala da popravlja i zdravlje. Znanstvenici su otkrili da osobe koje se svakodnevno izlažu sunčevim zrakama nakon nekoliko tjedana imaju niži krvni tlak, i to puno prije započinjanja proizvodnje vitamina D. Sunce će potaknuti širenje krvnih žila i poboljšati cirkulaciju.

Družite se sa životinjama

Ne morate nužno dovesti kućnog ljubimca u svoj dom, dovoljno bi bilo da posjetite zoološki vrt. Kada su znanstvenici mjerili tlak osobama prije i tijekom posjete zoološkom vrtu, primijetili su smanjenje sistoličkog krvnog tlaka za 6%, a dijastoličkog za 8%. Promatranje životinja je sasvim dovoljno da se regulira razina krvnog tlaka. Prethodna istraživanja su također pokazala da druženje i promatranje životinja ima odlično djelovanje na cjelokupno fizičko i psihičko zdravlje.

Pomognite

Samo 4 sata tjedno pomaganja je sasvim dovoljno da spriječite visoku razinu krvnog tlaka. Osobe, koje sudjeluju u dobrotvornom radu imaju zdraviji krvožilni sustav. Najbolje je sudjelovati u dobrotvornom radu koji vas privlači i u kojemu uživate. Također će vam dati bolji uvid u vlastite probleme i najbolje načine kako da ih riješite.

Meditirajte

Zapeli ste na poslu cijeli dan? Svejedno možete pobijediti stres. Dovoljno je da nekoliko minuta meditirate na stolcu ili pak toaletu. Svakodnevna meditacija značajno snižava krvni tlak i umiruje misli. Smanjuje se razina hormona stresa, kao što su kortizol i adrenalin, koji povećavaju razinu krvnog tlaka.

Zagrlite voljenu osobu

Ljubav je uistinu poput droge. Osobe koje često zagrle voljenu osobu imaju niži krvni tlak. Naime, tijekom razmjene fizičkih dodira se oslobađa hormon oksitocin koji umiruje i regulira rad srca. Jedino bolje od zagrljaja je masaža. Samo 30 minuta tjedno će povećati razinu oksitocina i regulirati razinu krvnog tlaka.

Plešite

Pustite omiljenu glazbu i plešite. Brojna istraživanja su pokazala da plesanje ima odlično djelovanje na zdravlje srca i krvožilnog sustava. Plesanje je vrsta tjelovježbe, a svi već znamo da je tjelovježba odlična za poboljšanje cjelokupnog zdravlja. Slušanje glazbe će potaknuti oslobađanje dopamina, hormona koji će pomoći u regulaciji krvnog tlaka.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije