Strossmartre 2017 - Ljeto na Štrosu

Strossmartre 2017 - Ljeto na Štrosu

Strossmartre 2017 - Ljeto na Štrosu
  • Objavljeno: Srijeda, 31.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Na zagrebačkom gornjogradskom Strossmayerovu šetalištu, podno kule Lotrščak i ove godine Zagrepčane i njihove goste svakog dana očekuje pregršt događanja i zabave, jer 19. svibnja započinje 15. Ljeto na Štrosu!

Strossmartre 2017 trajat će sve do 17. rujna 2017. godine, a točne satnice programa i ostale obavijesti možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Strossmartrea.

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja ce svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Bit će tu svega - od odličnog jazza, preko evergreena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih godina, latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne.

Samo da izdvojimo, 30. lipnja održat će se već tradicionalna proslava Polovice godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.

Ljeto na Strossu (ili popularno Strossmartre) po petnaesti put donosi koncerte, izložbe, kreativne radionice za djecu i odrasle, otkačene predstave, likovne instalacije, neobične i zabavne nagradne igre, nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikare sa svojim platnima i čašicu izvrsna vina svakog dana, od jutarnjih sati do duboko u noć...

I to sve će se dešavati na Strossmayerovu šetalištu, pod krošnjama divljih kestena na Gornjem gradu, koji se "dolaskom sunca pretvara u veliku gradsku pozornicu". Čak stotinjak dana lijepe zabave i ugodna druženje na Štrosu gdje baš za svakoga ima mjesta.

O festivalu Strossmartre Zagreb

Strossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za Antuna Gustava Matoša.

Upravo na tom pomalo zapostavljenom dijelu grada, Kraljevi ulice odlučili su napraviti jedan od svojih najotmjenijih projekata. Ljeto na Strossu ili Strossmartre donosi nešto od duha pariške promenade Montmartre (pariški kvart).

Vitashop

Najnovije

Najčitanije