9 savjeta za prevenciju putničkog proljeva

9 savjeta za prevenciju putničkog proljeva

9 savjeta za prevenciju putničkog proljeva
 • Objavljeno: Utorak, 30.05.2017.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Dolaskom lijepog vremena, na vrata nam je pokucala i sezona putovanja. Iako nas zimski mjeseci najčešće asociraju na lošije zdravstveno stanje, snažan i očuvan imunitet je jednako važan tijekom svih godišnjih doba.

Jedna od neugodnih pojava koja može oslabiti imunitet je svakako i putnički proljev. On može biti izazvan konzumacijom hrane na koju želudac nije naviknut, nečistom vodom iz slavine ili pak stresom koji prethodi putovanju. Nasreću, najčešće je riječ o prolaznoj, ali neugodnoj pojavi. Većinom smo mu izloženi kad otputujemo u zemlju čije se prehrambene, klimatske i higijenske navike razlikuju od naših. Stoga je iznimno važno paziti koje namirnice konzumiramo i kakvu vodu pijemo.

Prije no što krenete na put, pročitajte naših devet savjeta koji će pomoći da vam neočekivani zdravstveni problemi poput proljeva ne pokvare odmor i dobro raspoloženje.

 1. Konzumirajte samo flaširanu vodu i napitke koji se kupuju u boci.
 2. Izbjegavajte vodu iz slavine i mliječne proizvode.
 3. Ako konzumirate čaj ili kavu, provjerite jesu li napici pripremljeni s flaširanom vodom. Alternativa je i prokuhana voda iz slavine.
 4. Alkoholni napici su u većini slučajeva sigurni, no budite umjereni! Pritom pripazite da se u piću ne krije smrznuta vode iz slavine u obliku kockica leda.
 5. Perite zube flaširanom vodom, a ne onom iz slavine.
 6. Izbjegavajte namirnice koje su oprane u vodi iz slavine.
 7. Konzumirajte povrće i voće koje možete oguliti poput banana i naranči.
 8. Ne kupujte hranu na uličnim kioscima jer se izlažete opasnosti od zaraze.
 9. Izbjegavajte konzumaciju termički nedovoljno obrađenog mesa ili plodova mora.

Dobre bakterijetakođer mogu pomoći

Kako biste svoj organizam pripremili za sve izazove koji ga očekuju na putovanju, predlažemo pravovremenu svakodnevnu konzumaciju dobrih bakterija. Biorela® Choco Daily sadrži kulturu bakterija koje žive dolaze do crijeva i ondje povećavaju broj bifidobakterija. Namijenjena je djeci od navršene jedne godine i odraslima za svakodnevnu zaštitu otpornosti organizma te povećanje broja dobrih* bifidobakterija u probavnom sustavu. Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Svima koji nisu na vrijeme uspjeli preduhitriti pojavu putničkog proljeva, predlažemo veće doze ciljanih proizvoda koje mogu uspješno obnoviti crijevnu mikrofloru. Dobre* bakterije zaustavljaju rast loših bakterija uspješno se natječući s njima za prostor i hranu. Povećavajući svoj broj u crijevima one pomažu crijevnoj mikroflori u probavi, sudjeluju u sintezi vitamina, djeluju zaštitno na crijevnu sluznicu te imaju povoljan učinak na imunološki sustav. Biorela® proizvodi sadrže djelotvorne, klinički potvrđene sojeve dobrih* bakterija nenadmašnih karakteristika i kvalitete.

Biorela® kapsule su hrana za posebne medicinske potrebe, namijenjene odraslima, djeci starijoj od 6 godina i trudnicama kod proljeva te za obnovu crijevne mikroflore kod terapije antibioticima. Biorela® Baby s jedinstvenom kombinacijom 5 bakterijskih sojeva i Biorela® Acute Boulardii s visokom dozom Saccharomyces boulardii su proizvodi osobito pogodni za djecu u slučaju proljeva i za obnovu crijevne mikroflore.

Biorela® ORS je kombinacija dobrih* bakterija i oralne rehidracijske soli te ima sinergijsko djelovanje. Laktobacili i bifidobakterije reguliraju i obnavljaju crijevnu mikrofloru, a uravnotežena kombinacija elektrolita u oralnoj rehidracijskoj soli nadoknađuje gubitak elektrolita i vode kod proljeva.

Svi navedeni proizvodi sadrže dobre* bakterije koje se prirodno nalaze u našim crijevima. Formulirani su tako da bakterijske kulture žive dolaze do crijeva i tamo učinkovito povećavaju broj bifidobakterija i laktobacila.

Više informacija o proizvodima potražite na www.biorela.hr.

* nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sustavu

Vitashop

Najnovije

Najčitanije