Koliko često trebamo koristiti piling i masku za lice?

Koliko često trebamo koristiti piling i masku za lice?

Koliko često trebamo koristiti piling i masku za lice?
 • Objavljeno: Četvrtak, 09.08.2018.
 • Broj pregleda: 5.132
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zdravlje kože

Svaka osoba, bez obzira na spol, bi u dnevnu rutinu trebala uvrstiti proizvode za njegu kože.

To su sredstvo za čišćenje lica, sredstvo za hidrataciju, piling i kremu za zaštitu od sunca. Također još možemo koristiti i kremu za njegu kože oko očiju, serum i masku za lice, no oni nisu neophodni.

Prije svega, preporučujemo da provjerite sadrži li vaša hidratantna krema zaštitu od sunca. Ako nema, potrebno je nabaviti posebnu kremu sa zaštitnim faktorom, koja će zaštiti kožu od štetnog utjecaja sunca. Korištenje krema za sunčanje štiti kožu od raka, ali i usporava proces starenja kože.

Piling kože je izuzetno važan. Njime osiguravate uklanjanje mrtvih stanica kože, uslijed čega koža bolje upija hidratantno sredstvo i postaje sjajna i glatka. Piling će također spriječiti pojavu akni i mitesera.

Piling treba raditi 1 do 2 puta tjedno. Samo oni s izrazito problematičnom kožom trebaju raditi piling 3 ili više puta tjedno. Najbolje je provjeriti kod dermatologa koji tip kože imate i sukladno tome nanositi piling. Također je potrebno obratiti pozornost na cijelo tijelo, ne samo na lice.

Piling od kave i meda

 • 2 žlice meda
 • 1 žlica kave

Pomiješajte med i kavu i nanesite na čisto lice. Kružnim pokretima lagano trljajte kožu, 2 do 3 minute, a potom isperite mlakom vodom.

Piling od šećera i maslinovog ulja

 • 1 žlica šećera
 • 1 žlica maslinovog ulja

Pomiješajte šećer i ulje i nanesite na kožu. Nježnim i kružnim pokretima skidajte mrtve stanice kože kroz 2 minute. Isperite mlakom vodom. Prednost ovog pilinga jest što ne morate nanositi nikakvu kremu za njegu lica jer maslinovo ulje hidratira kožu i čini ju mekom i podatnom.

Masku za lice nanosite uvijek nakon pilinga, jednom tjedno. Odaberite ili napravite masku koja odgovara vašem tipu kože. Ako je suha i gruba, koristite hidratantne maske, a za ispucalu kožu koristite glinu.

Napravite masku za jačanje i ubrzani rast kose!

Hidratantna maska za lice

 • ½ čaše jogurta
 • 1 žlica meda
 • 1 žličica cimeta

Pomiješajte sastojke i nanesite na čistu kožu, odmah nakon pilinga. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta, a potom isperite toplom vodom. Jogurt će hidratirati kožu, med nahraniti kožu, a cimet će potaknuti cirkulaciju što će ju učiniti zategnutom, vlažnom i podatnom. Nakon ove maske nećete morati koristiti hidratantnu kremu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije