Ovo obavezno provjerite prije nego kupite kremu za sunčanje!

Ovo obavezno provjerite prije nego kupite kremu za sunčanje!

Ovo obavezno provjerite prije nego kupite kremu za sunčanje!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 05.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Ljeto se napokon vratilo i preostalo je još jako malo vremena do toliko iščekivanog godišnjeg odmora. Prije nego što spakirate kofere, obavezno razmislite o zaštiti od sunca koju ćete ove godine ponijeti sa sobom na godišnji odmor. Upravo je zaštita od sunca ono najvažnije što trebate ponijeti sa sobom!

Kreme za sunčanje mogu spriječiti opekline, smanjiti rizik od nastanka raka kože i usporiti pojavu preuranjenog starenja uzrokovanog suncem. Ipak, nisu sve kreme za sunčanje iste, stoga prilikom kupovine kreme za sunčanje, nije na odmet pročitati deklaraciju.

Kriteriji koje bi krema za sunčanje trebala zadovoljiti su:

1. Široki spektar zaštite

Spektar sunčevog zračenja sastoji se od 52% vidljive svjetlosti, 6% ultraljubičastog (UV) i 42% infracrvenog (IR) zračenja. Da bi krema za sunčanje pružala širok spektar zaštite, treba štiti kožu od UV-A, UV-B i IR-A zraka.

2. Visok zaštitni faktor

SPF, odnosno faktor zaštite od sunca, pokazuje koliko UV zračenja dopire u kožu. Stručnjaci savjetuju da bi zaštitni faktor trebao iznositi 30 ili 50, ovisno o tome koji tip kože imate, odnosno koliko brzo vaša koža izgori na suncu. Osobe sa svjetlijom kožom koja teško potamni i brzo izgori na suncu trebaju koristiti zaštitni faktor 50. Osobama tamnije puti odgovarat će zaštitni faktor 30.

3. Tip kože kojem je krema namijenjena

Različiti tipovi kože zahtijevaju drugačiju zaštitu od sunca. Nije ista zaštita ako se radi o normalnoj koži, koži sklonoj alergijama na sunce, koži s tetovažama ili dječjoj koži. Zato prilikom kupovine kreme za sunčanje odaberite onu koja je namijenjena upravo vašoj koži, a možete ju pronaći u Ladival liniji proizvoda za sunčanje.

Ladival paleta sadrži proizvode namijenjene različitim tipovima i potrebama kože, kao i za intenzivnu regeneraciju kože nakon sunčanja. Ladival proizvodi za zaštitu od sunca štite kožu od UV-A, UV-B i IR-A zraka, a pritom ju ne iritiraju jer ne sadrže sastojke kao što su parfemi, konzervansi i boje.

Ovog ljeta možete bezbrižno uživati u suncu zahvaljujući Ladival ljetnoj akciji 1+1 GRATIS.

Ladival proizvode potražite u ljekarnama, online ljekarnama, na webshopu Vitashop.hr i specijaliziranim prodavaonicama!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije