Savjet dermatologa: ovo je najvažniji korak u njezi kože

Savjet dermatologa: ovo je najvažniji korak u njezi kože

Savjet dermatologa: ovo je najvažniji korak u njezi kože
  • Objavljeno: Nedjelja, 27.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Redovito prateći skincare trendove, nije bilo teško za primijetiti da je noćna krema neopravdano podcijenjena u odnosu na razne tonike, serume i more drugih proizvoda koji su posljednjih godina preplavili tržište.

Zato većina žena navečer koristi istu kremu koju koriste ujutro ili jednostavno odlaze na spavanje bez nanošenja kreme nakon čišćenja lica od šminke.

To nas toliko i ne čudi jer su mnoge žene zbunjene informacijama o sastojcima i formulacijama proizvoda za njegu lica. Osim toga, problem je i što nisu sasvim upoznate s prednostima ovog proizvoda.

Savjet dermatologa

Kada je u pitanju njega kože lica, ne postoji veći stručnjak od dermatologa. Zato smo zamolili dr. med. Ivu Bojčić da nam objasni zašto je upravo korištenje noćne kreme toliko važan korak u rutini njege lica, kojeg ne smijemo preskakati.

Iva Bojčić, dr. med.

Kako bi nam dočarala koji je najvažniji korak u njezi kože lica, dr. Bojčić nam je pojasnila način na koji naša koža funkcionira:

Koža se neprestano razvija, danju i noću, jer ima svoj unutarnji, odnosno endogeni ritam. Najvažniji procesi obnove kože događaju se upravo po noći. Tijekom noći, dok naš organizam spava, koža postaje aktivna, popravlja štetu nastalu tijekom dana i regenerira se.

Najveća propusnost površinskog, odnosno rožnatog sloja kože je navečer. Zbog toga koža gubi vlagu te postaje suha i nadražena tijekom noći. Koža će najbolje apsorbirati sastojke iz kreme oko 4 sata ujutro, a tijekom dana se sposobnost apsorpcije smanjuje sve do navečer, kada se ponovno ‘’otvara’’ površinski sloj kože i upija sastojke kreme.

Pojačanom učinku krema, koje se nanose na kožu u večernjim satima doprinosi i pojačana cirkulacija krvi u koži, koja je najizraženija navečer i tijekom noći.

Kada osoba ima poremećen bioritam, odnosno ako ne spava tijekom noći, dolazi do oštećenja epidermalne barijere kože i povećava se nakupljanje keratinocita, što stvara rizik za nastanak raka kože, - objašnjava dr. med. Iva Bojčić.

Noćna krema i maska u jednom proizvodu

Iz objašnjenja koje nam je dala dr. Bojčić, možemo zaključiti da beauty sleep nije samo isprazna fraza, već važan proces koji pomaže da koži da normalno funkcionira te izgleda mlađahno i zdravo.

Kako bi se koža mogla regenerirati tijekom noći, ne smijemo zanemariti kremu koja je namijenjena upravo za korištenje prije spavanja. Za razliku od kreme koju koristimo tijekom dana, noćna krema treba sadržavati formulu koja će nahraniti kožu i pospješiti njezin oporavak.

Primjer takve kreme je Mixa Hyalurogel hidratantna noćna krema, koja pruža optimalnu hidrataciju i jača barijeru kože lica. Formula Mixa Hyalurogel hidratantne noćne kreme-maske obogaćena je koncentriranim sastojcima, 7% glicerinom, hijaluronskom kiselinom i umirujućim uljem zubastog lanka koji pospješuju oporavak kože tijekom noći te joj pružaju zaglađen, osvježen i blistav izgled.

Mixa Hyalurogel hidratantna noćna krema nanosi se svaku večer, nakon rutine čišćenja lica. Ako vam je potrebna dodatna obnova koža, ovu kremu možete koristiti i kao noćnu masku, tako što ćete ju u debljem sloju nanijeti prije spavanja, najviše 2 puta tjedno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije